Închide

Furăciunile de la Salina Turda. Angajați și persoane din conducere foloseau donațiile turiștilor în scopuri personale

Din județ by Actual de Cluj - iun. 28, 2020 0 237

Sute de lei, donați de turiști la Altarul de Sare, la Salina Turda au fost furați de persoane din conducerea Salinei și personal pentru a-și cumpăra pizza, bere și țigări, explică pentru InfoArie.ro un angajat al Salinei Turda.

Situația a declanșat jena unor angajați onești și invidia altora. Nu oricine ajungea să adune bani de țigări de la picioarele Fecioarei Maria.

Povestea banilor luați de la turiști, la Salina Turda este cea a unei excrocherii ieftine de provincie. Pentru a declanșa donațiile turiștilor, angajați ai Salinei Turda procedau la o șmecherie. Băgau chiar ei câteva bancnote ca ”donații” în vitrina Altarului de Sare. Ulterior, turiștii continuau cu donarea: aruncau în altar bancnote sau monede. Banii au ajuns rar în casieria unității, povestesc sursele InfoAries.ro . În lumea civilizată, banii aruncați ca donații de turiști sunt fie lăsați acolo, când e vorba de monede, fie sunt înregistrați în contabilitatea muzeelor ca donații. Chiar dacă sunt sume mici în rapot cu veniturile curente, scopul lor e de a finanța activitatea muzeului.

La Salină e altfel. Banii erau recoltați de angajați cu acceptul unor persoane din conducere.

” Se cumpăra pizza și bere. Uneori mai prindea și câte un îngrijitor câte 10 lei pentru un pachet de țigări”, povestește sursa InfoAries.ro

”Noua directoare, Monica Codreanu a încercat să limiteze fenomentul donațiilor, s-au sigilat ușile cu niște bandă adezivă transparentă. A venit un ghid a scos sigiliile și a băgat chiar el bani pentru momeală. Situațiile erau așa de ridicole încât au băgat bani și la vitrinele cu unelte”, povestește sursa InfoAries.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare