Închide

FOTO/VIDEO Ziua 3 la Bonțida: „Mirii să trăiască!”, Rudimental și cizmele de cauciuc încă în trend

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 28, 2015 0 441

69.000 de oameni în trei zile au trecut poarta castelui medieval de la Bonțida ca festivalieri la ediția a treia a Electric Castle Festival, au anunțat organizatorii, astăzi, în ultima și cea mai incendiară zi de concerte. Aseară la Rudimental, trupă venită direct de la Glastonbury din Anglia unde au concertat, mii de oamenii au răspuns sub lasere la provocarea artiștilor: „Feel the love”?.

Un șir de baloane albe împodobeau pe ritmuri leneșe curtea principală a castelului de la Bonțida. Sub ele festivalierii au îndrăznit să își încalțe și tenișii sau adidașii pentru Ziua electrică 3. Mulți însă s-au înarmat cu cizmele de caucic, devenite modă din Ziua 1 când ploaia a fost nemiloasă cu festivalul. „Îmi povestea acum cineva că un cunoscut a cumpărat câteva sute de perechi de cizme de cauziuc cu 16 lei și le-a vândut cu 100 de lei. Pe toate”, ne-a spus un electric care dorea să meargă prima dată astăzi la castel și se interesa dacă mai e nevoie să fii încălțat în trendul din prima zi de Electri Castle Festival.

Ieri după-amiză spre seară, înainte de momentul în care pe scena principală de la Castel a urcat Nouvelle Vague, în Cluj-Napoca, la casa de bilete de la Cluj Arena se formase o coadă impresionantă de festivalieri incinși spre Bonțida. Sătui de coadă, unii negociau curse cu taxiul pentru a ajunge cât mai repede. 60 lei, patru persoane. Ieși dublu față de autobuz, dar nu mai stai la coadă.

Chiar și așa, curtea de sub baloane s-a umplut cât ai clipi în a doua parte a serii 3, când au concertat Dub Pistols și Rudimental. „Prezenți pentru prima oară pe domeniul Banffy, Rudimental a adus la castel experiența unui spectacol live, într-o formula de 11 artiști, în premieră pentru România. Apogeul spectacolului a fost melodia „Feel the love”, imnul Electric Castle din acest an. Piesa a fost cântată de zeci de mii de oameni care și-au ridicat mâinile în aer și au format inimi, răspunzând întrebării „Can you feel the love, Electric Castle Festival?”, au sintetizat seara organizatorii Festivalului.

La o oră după concerte, pe o terasă autohtonă din Bonțida, cu mese de lem, iarbă și o cișmea (robinet improvizat pe care festivlierii îl deschideau cu nesaț) care deservea toaleta ecologică, în cele câteva zeci de secunde în care a căzut curentul s-a fredonat un La mulți ani în cor, urmat de „Mirii să trăiască”. La intrarea în Castel, se mânca porumb fiert, se dormea pe asfalt sau se povestea în jurul unui PET. În Ziua 3 a fost soare, n-a plouat, iar festivlierii au putut explora toate cotloanele castelului, de la hinte, la zona unde se gătea mâncare la ceaun și până la hamace, promenada de pe lac și wine baruri. „69.000 de oameni au fost prezenți în trei zile de festival la Bonțida”, au anunțat organizatorii.

Cam așa a fost ziua 3 la Castel


Se aleargă după câte o minge uriaşă de apă (nu pe apă), se stă sub candelabre în pădure, lângă zidurile bătrâne ale domeniului nobiliar, se prinde câte un nor. Ei, nu e chiar nor, dar un cuvânt pufos pluteşte prin are, lansat de cineva şi prins de altcineva. S-a pus fân, ca să se evite noroiul. Cizme sunt, oricum! Fostele grajduri sunt „stables”, iar aici se dansează acum în decor psihedelic, pe muzică de DJ. Afară, lumea e peste tot, cu mic cu mare şi cu foarte mic (vezi pitici urcaţi pe umerii părinţilor), se poartă poncho-uri, urechi de şoricei, coroniţe şi pălării sau chiar halate albe de baie. E lume bună!

 

Plus show-ul Rudimental

foto cover: Bereczky_Sándor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu