Închide

FOTO/VIDEO Cum arată galeria comercială din locul fostului „Ursus”. Deschiderea e mâine

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 07, 2017 0 3090

Dezvoltatorii de la Platinia deschid sâmbătă centrul comercial din cadrul proiectului imobiliar ridicat pe terenul fostei fabrici de bere Ursus. Deocamdată, doar o parte dintre unităţile comerciale de aici sunt gata, urmând ca şi celealte să devină operaţionale în curând. Mai precis, la inaugurarea oficială de mâine vor fi deschise cam jumătate dintre magazine, spun operatorii complexului. Investiţia realizată până acum pentru proiect a trecut de 25 de milioane de euro, potrivit dezvoltatorilor. Menţionăm că este vorba de un ansamblu mixt: spaţii comerciale, apartamente (integral vândute) şi un hotel cu apartamente. Proiectul este dezvoltat de omul de afaceri Vasile Puşcaş, ginerele fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus. Puşcaş este implicat în afaceri în domeniul salubrități, dar a derulat și mai multe proiecte imobiliare în Cluj.

Centrul comercial Platinia are o suprafața totală de 13.000 de mp şi una închiriabilă de 11.000 mp şi va avea un mix de chiriaşi din mai multe domenii: aproximativ 50 de retaileri își vor deschide magazinele și reprezentanțele în cadrul său. „Am încercat să identificăm un mix de chiriaşi care să satisfacă cerinţele cumpărătorilor, nu vrem să fim doar o destinaţie de week-end, ci una de zi cu zi”, spune Oana Bănuţ, manager PR şi marketing. Mai sunt încă şi spaţii disponibile pentru închiriere – aproximativ 80% din suprafaţa disponibilă e acoperită prin contracte. Operatorii spun că aşteaptă 3 milioane de vizitatori în acest an.

 

Este unul dintre cele mai mari centre comerciale deschise pe piaţa de la Cluj în perioada recentă, însă cu cei 13.000 mp Platinia intră în alt segment decât Polus Center – Vivo şi Iulius Mall, ce au peste 60.000 mp închiriabili. De altfel, operatorii noului complex comercial precizează că se poziţionează ca „galerie comercială”. „Nu cred că suntem în concurenţă cu cele două mall-uri. Noi avem o altă dimensiune”, spune omul de afaceri Vasile Puşcaş, dezvoltatorul proiectului.

 

Pe lângă galeria comercială, pro­iectul imobiliar de pe fosta platformă Ursus include şi un ansamblu rezi­den­ţial cu două corpuri cu şase niveluri şi 187 de apar­tamente cu 2 şi 3 camere, dar şi o componenta de tip apart­hotel care dispune de 120 de apartamente de lux, am­­plasate pe 11 niveluri. Apartamentele au fost vândute cu un preţ mediu de 1500 euro/ mp, spun dezvoltatorii. „Zona rezidenţială cuprinde 187 de apartamente, care sunt integral vândute şi predate şi în stadiu final de amenajări. Hotelul cu apartamente va avea 120 de unităţi şi va fi un hotel cu toate serviciile aferente unei astfel de unităţi. Dacă se mergea pe varianta de apart-hotel, clasificarea putea să meargă doar până la nivel de 3*, ceea ce nu se justifica având în vedere investiţiile mari făcute în aceste apartamente. Faţă de un hotel clasic, diferenţele ţin şi de dimensiuni: hotelurile au camere de 18-20 mp, acesta va avea apartamente de 53-98 mp, cu terasă proprie”, explică Cosmin Sîndean, nou manager in cadrul Platinia, cel care anterior a condus vreme de câţiva ani hotelul City Plaza. Acesta a mai precizat că prima etapă din proiectul hotelului ar trebui să fie gata de deschidere la final de iunie.

 

 

În cadrul Platinia se deschide primul magazin Mega Image din Cluj-Napoca. Vor mai fi branduri de fashion și beauty, magazine cu articole sportive, încălțăminte, electrocasnice, librărie, papetărie, jucării, agenție de turism, farmacie și multe alte surprize, un salon de cosmetică și coafor, un cazinou și o sală de fitness dotată cu cele mai moderne aparate existente pe piață și saună.

 

Retailerii și furnizorii de servicii anunţaţi până acum sunt H&M, Jolidon, Banca Transilvania, DeLonghi, Sensiblu, Cărturești, Gerovital, Clean&Go, Orange Smart Store, Opticris, Inestasy, Supremoffice, Lev Fitness&Spa, HiQ Service, Best Kids, Macrogroup, Calcio Sport, Bellagio Casino, Iqos Place, Z Tour, Reartu’ Calzature e pelletteria şi Gett’s Colour Bar. Restaurantele care vor fi prezente la Platinia sunt: Marty Restaurants, sub denumirea Marty Plaza, Chop Urban Grill – restaurant și wine bar, Amagusto – restaurant cu specific italian și mediteraneean și Sakura – sushi bar și bucătărie asiatică. Au spaţii Caffe Meron, Beldi gelaterie și Platinia Market, un loc unde Platinia va încerca să aducă producători locali, „alimente produse după rețete tradiționale, fructe și legume bio, brânzeturi și mezeluri fără aditivi sau conservanți, un loc în care producătorii locali pot să își prezinte și să își vândă produsele”, spun operatorii.

Cât despre prezenţa grupului Inditex (care deţine brandul Zara), vehiculată şi pentru Platinia, Bănuţ a explicat că grupul spaniol ar fi avut nevoie de un spaţiu extins, pentru toate brandurile sale – cerinţă incompatibilă cu dimensiunea Platinia.

 

Proiectul Platinia, situat pe locația fostei fabrici de bere Ursus, a fost dezvoltat pe un teren în suprafață de aproximativ 13.000 mp din care 2700 mp au fost cedați municipalității după finalizarea la strat de uzură a celor 3 benzi de circulație care vor face legătura între artera principală de circulație, Calea Mănăștur, și străzile adiacente din partea nordică a ansamblului. „Deschidem şi vedem ce se va întâmpla”, a spus Puşcaş despre circulaţia generată în zonă de noul ansamblu. „Nu cred că va fi o problemă aşa de mare, va fi mai degrabă un beneficiu pentru oraş, pe termen lung, dacă se deschide accesul din Calea Floreşti spre Sala Sporturilor şi stadion, cum se doreşte”, spune Puşcaş. Această arteră pe care primăria şi-a asumat-o s-ar putea face însă în mai mulţi paşi, bucata cedată de Platinia fiind doar o etapă necesară.

Ansamblul dispune de o parcare pe două niveluri, cu 535 de locuri.

 

Încă în lucru

 

Proiectul ce ajunge până la 11 etaje (pentru una dintre componentele ansamblului) din locul fostei fabrici de bere nu a fost ferit de controverse, acesta fiind contestat de o parte dintre vecini, după ce a demarat proiectul :

Joaca “de-a Dumnezeu” versus “meseria de vecin” în imobiliarele de Cluj. Cetățeni în zona de dezvoltare a orașului: “Soare nu ne putem cumpăra”

 

Nu e primul proiect imobiliar al dezvoltatorilor şi, potrivit acestora, vor urma şi altele. Primele două proiecte dezvoltate sub brandul Platinia, Platinia Lounge Residence (Str. Dorobanților 33-35-37) și Platinia Elite Residence (Str. Constanța nr.12) sunt tot ansambluri cu funcțiuni mixte compuse din apartamente, spații de birouri și spații comerciale. Dezvoltatorii spun că au în lucru încă trei proiecte noi.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare