Închide

FOTO/VIDEO În aşteptarea „noii” străzi Kogălniceanu, cu proiect de reamenajare în concurs: varianta pietonală sau cu maşini?

ActualitateTop News by Kristina Reştea - aug. 23, 2018 0 521

 

În câteva săptămâni, vom afla propunerile arhitecţilor pentru reamenajarea străzii Kogălniceanu, aflată acum în procedură de concurs. Până atunci, am făcut o plimbare în această zonă centrală a Clujului şi vă aducem câteva imagini cu felul în care poate arăta un spaţiu public, atunci când mai dispar din maşini, pentru a le face loc pietonilor (şi, în acest caz, şi comercianţilor).

 

Miza concursului lansat de aministraţia locală în partneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România constă „în formularea unei soluții arhitectural-urbanistice contemporane, discrete și respectuoase față de patrimoniul construit, de transformare a străzii M.Kogălniceanu într-un spațiu public de bună calitate, sigur, confortabil și adaptabil. Elaborarea unei soluții poetice este preferabilă unui proiect cu aspecte decorative pregnante”, arată tema. Echipele de proiectanţi trebuie să predea soluţiile până în 11 septembrie, urmând ca în 17 septembrie să fie anunţaţi câştigătorii.  Conform temei de concurs, proiectanţii vor veni cu soluţii pentru un viitor „shared space”. „Se dorește pietonalizarea extensivă, dar nu exclusivă, a străzii M. Kogălniceanu și a străzilor adiacente. Zona va putea deveni pietonală în anumite intervale orare sau ocazional, în cadrul evenimentelor comunitare. Pietonalizarea permanentă va fi posibilă când toate aspectele devierii traficului motorizat vor fi rezolvate la nivelul întregii zone.

Până atunci, în aceste zile, strada Kogălniceanu e închisă pentru traficul auto, pe parcursul Zilelor Culturale Maghiare. Programul pentru această zonă a Clujului, în agenda ZCM poate fi consultat AICI

S-au pus tarabe cu păpuşi, pălării, flori, miere şi lavandă, a venit camioneta cu langos şi s-a instalat scenă:

 

O scurtă vizită:

 

 

 

Pentru un fel de comparaţie, iată cam cum arată strada din zona centrală a oraşului în viaţa de zi cu zi:

 

 

Citeşte şi:

E oficial: s-a lansat concursul pentru reamenajarea străzii Kogălniceanu. Se pietonalizează una dintre cele mai frumoase străzi din centru?

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare