Închide

FOTO Utilaj de deszăpezire răsturnat pe un drum din Cluj/Șoferii au sesizat probleme pe mai multe drumuri din județ

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 28, 2023 0 269

Ninsorile din 27-28 noiembrie din Cluj au făcut victime și printre drumari. O mașină de deszăpezire trimisă de Consiliul Județean să curățe drumul Cluj-Pădureni s-a răsturnat în șanț. Clujenii au sesizat pe mai multe sectoare de drum că, deși CJ Cluj a anunțat că nu sunt probleme majore în județ și că este în alertă, spre exemplu la Mera, în Chinteni, Apahida sau la Ciucea, drumurile fie s-au blocat, fie s-a format polei și gheață iar circulația s-a derulat cu dificultate.

Spre comuna Chinteni, cetățenii au sesizat pe grupurile civice că mașinile de dezăpezire nu au ieșit să curățe drumurile. Spre exemplu pe drumul DJ 109V spre satul Pădureni, o mașină de dezăpezire s-a răsturnat în șanț. „Șoferul este în regulă”, au arătat șoferii care tranzitau zona.

(ultilaj pe drumul Cluj-Napoca – Pădureni, sursa Facebook/Roba Monica)

Primarul din comuna Florești a cerut chiar participanților la trafic să circule cu grijă, odată cu ninsoarea din seara zilei de 27 noiembrie. „Utilajele de deszăpezire au iesit pe străzile din Florești. Avem parte de prima ninsoare din aceasta iarnă. Stiu că este o bucurie mare pentru cei mici dar, pentru participanții la trafic este o provocare în plus. Pentru a evita incidentele în trafic, utilajele pentru deszăpezit sunt pe drumurile de pe raza localității. Se îndepărtează zăpada de pe carosabil și se aplică antiderapant. Dacă condițiile meteo o vor impune intervențiile se vor desfășura și pe parcursul nopții. Cu toate acestea, vă rugăm să conduceți cu atenție sporită si să adaptați viteza la condițiile meteo”, a scris pe Facebook primarul.

(sursă: Bogdan Pivariu/Facebook)

În Apahida, riveranii au sesizat pe grupul Info Trafic că utilajele nu s-au grăbit să iasă să dezăpezească în comună.

(sursă: Info Trafic/Facebook)

(DJ 109C/ gheță, sursa Infor Trafic)

(DJ 107 P, Mărisel)

Înainte ca ninsoarea să se pornească în Cluj, Consiliul Județean a anunțat că se circulă în condiții de iarnă în județ dar și că instituția face reviii și inspecții în așa fel încâât să se asigure că nu vor exista probleme, odată cu ninsori abundente în județ.

Detalii:

Au început acțiunile de combatere a poleiului pe drumurile județene din Cluj/Peste 340 de tone de material antiderapant, folosit în ultimele două zile

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare