Închide

FOTO. Protestul anti-„Avocatul Poporului”, în 10 imagini speciale

ActualitateTop News by Kristina Reştea - ian. 11, 2017 0 1259

 

Cateva sute de oameni (peste 1.000, potrivit estimărilor unor oameni de ordine) s-au adunat miercuri seară în centrul Clujului, pentru a cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Protestele, organizate în Bucureşti şi la Cluj, s-au declanşat după ce acesta a decis să atace la Curtea Constituțională Legea 90/2001, cea care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcții în Guvernul României și, implicit, președintelui PSD Liviu Dragnea să devină premierul țării.

Paricipanţii de la Cluj au parcurs, în frig, traseul de protest: Monumentul Memorandiştilor, Bulevardul Eroilor – str Baba Novac – Blvd 21 Decembrie – Piaţa Unirii, zona Muzeului de Artă – Bulevardul Eroilor. De două ori.

S-a scandat: “Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”, “Dragnea, nu uita / va veni și vremea ta!”, “Drepturi pentru cetățeni,  nu pentru politicieni” şi desigur: „Demisia!”. Au venit tineri, vârstnici, familii cu copii, obişnuiţi ai protestelor din „Capitala Transilvaniei” sau clujeni pentru care participarea la miting a fost o premieră; în mulţime s-au putut zări şi simpatizanţi sau membri ai partidelor de opoziţie.  Excepția de neconstituționalitate, care a declanşat nemulţumirile, poate fi consultată AICI

Protestatarii au scandat, au purtat pancarte, şi-au făcut selfie-uri, au postat şi au share-uit.

Vă redăm, în câteva imagini, atmosfera de la primul protest al anului în Cluj-Napoca.

 

Fotografii: Mircea REŞTEA

protest_01

protest_02

protest_03

 

protest_04

protest_05

protest_06

protest_07

protest_08

protest_09

 

protest_10

Actualdecluj.ro a fost în stradă, vă invităm să (re)citiţi:

FOTO/VIDEO Primul protest al anului la Cluj. Peste 1000 de clujeni au ieșit în stradă: “Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare