Închide

FOTO: Descoperă povestea de iubire ce datează încă din Evul Mediu, la Iulius Mall Cluj (P)

ActualitateSocial by Actual de Cluj - feb. 16, 2022 0 236

„Și strănepoții noștri vor povesti cu jale/Povestea lui Romeo și-a Julietei sale”, așa se încheie tragedia scrisă de William Shakespeare. La Iulius Mall Cluj, încă povestim despre faimoasa operă, iar până pe 28 februarie 2022, poți să și vizitezi o expoziție impresionantă, a cărei istorie a impresionat întreg mapamondul, și care a fost denumită „Romeo şi Julieta de la Cluj – o iubire care a devenit istorie”.

Povestea lui Shakespeare are loc în Verona, oraș care a rămas cunoscut pentru întreaga lume datorită celor doi îndrăgostiți, dar și pentru arhitectura sa impresionantă. Însă, în boemul Cluj, în anul 2013, s-a făcut o descoperire despre care a vorbit atât presa națională, cât și cea internațională, și care a fost asociată imediat cu povestea celor doi tineri veronezi. În contextul lucrărilor de restaurare-reabilitare a Mănăstirii Franciscane din Piața Muzeului, a ieșit la iveală un mormânt, care datează din Evul Mediu, în care cei găsiți, un bărbat şi o femeie, se țineau de mâini.

„Romeo şi Julieta de la Cluj – o iubire care a devenit istorie” este numele expoziţiei, care poate fi văzută până pe 28 februarie, la etajul Iulius Mall Cluj (culoar Kenvelo, Sport Vision, H&M Kids, Colins, IPB).

Acest demers face parte dintr-o serie de expoziții și activități pe care Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei le va realiza în Iulius Mall și prin care își propune să familiarizeze publicul atât cu colecțiile muzeului, cât și cu activitatea de pe șantierele arheologice. Prin găzduirea acestor activități, Iulius Mall își arată susținerea pentru istoria și cultura comunității din care face parte. Sponsorul expoziției este IKONIK.

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu