Închide

Foto Au început Zilele Clujului/ Cargo a oprit ploaia în Piața Unirii/Clujenii au început să petreacă în centrul orașului

ActualitateAdministrațieFestivalTop News by Actual de Cluj - mai 30, 2024 0 489

Prima zi din cele patru ale Zilelor Clujului, pline de evenimente programate în 50 de locuri din oraș, a debutat cu ploaie. Asta nu i-a descurajat pe clujeni să vină în centrul orașului sau în Parcul Central pentru a fi parte a celei de a 12-a ediție. Startul evenimentului s-a dat în 30 mai, în parc, cu toboșari și tulnicărese, dar și în Piața Unirii, unde au început concertele pe scena principală.

Dacă la reprezentația Iulianei Beregoi s-a pornit, timid, cu umbrele și puțini spectatori, la concertul trupei Cargo, ploaia s-a oprit și Piața centrală a orașului s-a umplut de oameni. “Un concert exploziv”, l-au caracterizat participanți din Piața Unirii. Seara are în program un spectacol de drone, lasere și video mapping dar și un concert al Irinei Rimeș.

Până duminică, sunt pregătite peste 100 de evenimente în 50 de locuri din oraș. Un spectacol inedit de animație stradală va fi oferit clujenilor de Institutul Cultural Francez.  𝗖𝗮𝗹𝘂𝗹 | 𝗖𝗵𝗲𝘃𝗮̂𝗹, un spectacol inedit al companiei franceze Paris-Bénarès, cu ocazia aniversării a 100 de ani, este programat în Piața Unirii, dar și pe Bulevardul Eroilor, în 1 și 2 iunie. Până atunci, pe străzi au ieșit deja alte personaje de poveste pe picioroange.

Pe strada Mihail Kogălniceanu e instalat Festivalul Gastronomic Internațional, dar vor avea loc momente artistice și concerte, iar strada Universității va fi un spațiu al artei și al muzicii cu multe momente speciale.
Vineri, 31 mai, elevii școlilor clujene vor cânta din nou împreună în cadrul evenimentului „Copiii Europei” de la ora 17:00 în Piața Unirii. Începând cu ora 20:30 vom avea o seară dedicată artei dramatice, unde actorii Teatrului Național Cluj-Napoca vor pune în scenă spectacolul „Sânziana și Pepelea” de Vasile Alecsandri.
Pe strada Mihail Kogălniceanu începe Festivalul Multiculturalității – Ethnicity, un spațiu ideal pentru consolidarea relațiilor dintre multiplele culturi ale comunității noastre.
În Parcul Central are loc festivalul de vinuri, târgul meșterilor populari, dar și Tabăra Nomadă, Zona de aventură alături de zeci de ateliere și activități pentru întreaga familie.
În Piața Muzeului vor avea loc concerte, iar strada Potaissa găzduiește din nou evenimente de înscenare istorică. Malurile Someșului și plaja urbană vă invită la relaxare într-un cadru de vacanță.
Întreg programul, informații suplimentare și detalii despre toate evenimentele regăsiți pe canalele de social media Zilele Clujului și website-ul zileleclujului.ro/2024.
Harta cu locurile unde au loc evenimente:
PARTENERI OFICIALI:
Terapia – O companie Sun Pharma, Iulius Mall Cluj-Napoca
PARTENERI PRINCIPALI:
BCR, Ursus, Betfair Romania Development, Vodafone, Emerson, NTT Data
PARTENERI:
Moldovan Carmangerie, Coral Impex, msg Romania, Liberty Residential, Farmec, Autoworld, Coca-Cola, Alexandrion, Fundația Montessori, PMA Invest

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare