Închide

Cel mai mare festival de film din România, TIFF de la Cluj, și-a publicat azi programul ediției din acest an, numără peste două sute de filme, concerte și expoziții

Actualitate by Actual de Cluj - mai 30, 2024 0 94

Cel mai mare festival de film din România, TIFF de la Cluj, și-a publicat azi programul ediției din acest an, numără peste două sute de filme, concerte și expoziții.

Aceasta e a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Toate filmele au dublă subtitrare, în limba română și în limba engleză. În acest an festivalul aduce un omagiu cinematografiei japoneze prin Focus Japonia, un program eclectic care reunește filme de referință din istoria cinema-ului, cele mai apreciate producții recente, dar și ateliere și programe speciale. O noutate a acestei ediții TIFF este secțiunea Game On, care cuprinde filme cu tematică sportivă despre meciuri istorice, povești inspiraționale și sportivi extraordinari.
Unele dintre cele mai relevante producții cinematografice din ultima perioadă se văd la TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Direct de la Cannes, publicul festivalului va putea vedea în premieră națională ”Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu. Festivalul include și tradiționalele concertele de la Muzeul de Artă, unde artiști din România, Japonia, Ungaria, Franța sau Germania vor pregăti în fiecare seară show-uri de blues, electro, disco alternative sau rock.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare