Închide

FOTO Arhitecții și-au mutat casele pe noua pietonală de la kilometrul 0 din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 07, 2017 0 1790

Expoziția concurs a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2017 s-a deschis, de sâmbătă după-amiaza, în Piața Unirii, pe noul spațiu pietonal recent amenajat de Primăria clujeană. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 7-15 octombrie. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate în 14 octombrie, în cadrul galei BATRA 2017.

„Scopul expoziției-concurs este de a reflecta cât mai corect activitatea membrilor filialelor participante, de a promova cele mai reușite exemple de practică profesională și de a genera demersuri constructive de atitudine faţă de arhitectura recentă. Nominalizările și premiile vor fi acordate de către un juriu format din arhitecți apreciaţi din țară și străinătate.Partenerii acestui eveniment sunt Filialele: OAR Transilvania, OAR Bihor, OAR Satu-Mare, OAR Nord-Vest, OAR Alba”, au transmis organizatorii.

sursa foto: Adina Moldan

Secțiunile ediției de anul acesta sunt:
1.Arhitectura locuinței individuale.
2.Arhitectura locuințelor colective
3.Arhitectura dotărilor comunitare și de producție
4.Arhitectura spațiului public
5.Arhitectura patrimoniului cultural
6.Arhitectura spațiului interior și scenografie
7.Microarhitectura / Arhitectura temporară / Design de obiect
8.Proiecte culturale / Inițiative / Experimente
În această ediție a bienalei se propune, pe lângă premierea arhitecțiilor, recunoașterea meritelor publicisticii de arhitectură. Se acordă următorul premiu:
9.Premiul pentru cel mai bun articol cu și despre arhitectură/arhitecți

Premiile vor fi anunțate în 14 octombrie, în cadrul Galei Bienalei. Juriul este format din arhitecții: Francesco Fresa, Georgeta Gabrea, Pedro Belo Ravara, Oana Simionescu, Borislav Ignatov, Constantin Gorcea. Mai multe detalii despre cine sunt membrii juriului, AICI.

sursa foto: Adina Moldan

sursa foto: Adina Moldan

sursa foto: Adina Moldan

sursa foto: Adina Moldan

sursa foto: Adina Moldan

sursa foto: Adina Moldan

sursa foto: BATRA 2017

sursa foto: BATRA 2017

sursa foto: BATRA 2017

sursa foto: BATRA 2017

sursa foto: BATRA 2017

Bienala de Arhitectură Transilvania este cel mai important eveniment profesional al ”breslei” arhitecților. Concepută încă de la prima ediţie ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelenţa în arhitectură, Bienala de Arhitectură Transilvania 2017 îsi propune să evidenţieze valenţe definitorii pentru arhitectura de calitate, să dezbată si să anime dialogul în jurul obiectului de arhitectură şi al impactului acestuia în oraş şi asupra comunității și nu în ultimul rând să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii.

PROGRAMUL COMPLET AL BIENALEI 2017

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare