Închide

Fostul şef al Direcţiei de Cultură ajunge directorul Fondului Cultural Naţional

Politica by Actual de Cluj - mai 08, 2014 0 217

Fostul şef al Direcţiei de Cultură din Cluj, Leonard Horvath (UDMR), ajunge director al Fondului Cultural Naţional. Şeful său pe linie de partid, un alt clujean, Kelemen Hunor, l-a concediat pe fostul director.

Kelemen a spus azi la Cluj că directorul Fondului Cultural Național a fost demis, această funcție fiind ocupată, provizoriu, de Leonard Horvath, fostul director al Direcției Județene Cluj pentru Cultură. „Schimbarea directorului este primul pas înspre re-echilibrarea disproporțiilor constatate în privința sprijinului pentru cultură”, spune Kelemen.

Revistele literare Korunk, Helikon, Látó, Székelyföld, și periodicele cultural-literare orădene vor primi sprijin din partea Ministerului Culturii, hotărârea de guvern în acest sens a fost adoptată zilele trecute. „Ministerul a primit, din Fondul de rezervă al Guvernului, 1.100.000 de lei destinați sprijinirii publicațiilor culturale, literare și din domeniul artelor vizuale. Această modalitate de sprijin am început-o în 2012, în 2013 ea a fost întreruptă și nici în bugetul pe acest an nu au fost prevăzuți bani în acest scop. De aceea, am recurs la fondul de rezervă. Tot din această sursă cerem bani pentru sprijinirea Festivalului Internațional de Film (TIFF), de la Cluj-Napoca și pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru că nu putem accepta ca astfel de evenimente culturale remarcabile să rămână fără sprijin din partea Ministerului”, a spus şeful UDMR.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare