Închide

Foști olimpici la mate și info, cu internship-uri la Google și Facebook, fac asociație la Cluj ca să ajute elevii

EducaţieTop News by Mihai Prodan - ian. 27, 2016 0 1100

Un grup de cinci studenți foști olimpici, cu burse la Facebook și Google, înființează asociație ca să ajute elevii să performeze la matematică și informatică.

În orașul în care industria IT caută disperat angajați, cinci studenți foști olimpici înființează o asociație ca să ajute liceenii să performeze la matematică și informatică, iar președintele asociației e Petru Trâmbițaș, cel despre care actualdecluj.ro a relatat că a fost acceptat la burse atât la Facebook cât și la Microsoft. Membrii fondatori sunt Trâmbițaș, absolventa de internship la Google Bianca Costin și Lorand Paradji, doctorand la matematică în cadrul UBB. Celor trei membri fondatori li se adaugă Mihai Nechita, masterand în matematică aplicată și cercetător la Institutul de Calcul „Tiberiu Popoviciu”, și studenta la matematică Iulia Chiru.

Trâmbițaș explică: „asociația e aproape înființată, am depus toate actele, acum facem ultimii pași. Suntem în total trei membri fondatori, în total cinci mentori, toți foști olimpici la matematică și informatică, cu internship-uri la Facebook și Google. Așa ne-am orientat, ca oameni care avem și expderiență profesională, pe mine m-a ajutat foarte mult pregătirea din liceu la interviuri; pe atunci nu mi-am dat seama, făceam concursuri de plăcere, dar apoi mi-a dezvoltat gândirea extraordinar. Așa că acum vrem și noi să oferim pregătiri la matematică și informatică și vrem să nu fie doar chestii pe bani, vrem să fie ceva caritabil, îndrumare în carieră, discuții cu elevii de a 12-a, cum să se orienteze în carieră”.

Meditațiile costă 45 de lei pe ședință în grupe de cinci elevi. „Scopul nu e să facem profit ci să ne întreținem, nu poți ține meditații pe gratis ca student, dar nici nu vrem tarife mari, ca să-și permită doar cei bogați; pe lângă asta e important că ținem pe grupe, în felul acesta poți întreba pe cineva din grupă cum a făcut tema.
Grupele sunt foarte mici, nu e ca la clasă când cineva rămâne în urmă și altul care se plictisește, vor fi toți la același nivel, îi structurăm ca să crească împreună”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare