Închide

Fost ziarist la TV în Cluj, are de azi emisiune la TVR

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 17, 2015 0 567

Fost jurnalist în Cluj, are propriul talk show la televiziunea publică, de azi.

TVR anunță azi cel mai nou talk show al televiziunii, realizat și moderat de Irina Cordoneanu, care începe la TVR 1 astăzi. „Pe teme diverse, fie de actualitate, fie de interes general, emisiunea Plusuri și minusuri va fi punctul de întâlnire a cinci invitați din domenii variate pentru a discuta despre viață, cu plusuri și cu minusuri”, arată TVR. Emisiunea va putea fi urmărită la TVR 1 și TVR+ în fiecare zi de marți, de la 17.10.

„Nu există adevăr absolut. Sau, mai bine spus, cei mai mulți dintre noi nu avem acces la adevărul absolut. Există puncte de vedere și adevăruri contextuale. Există informații și există interpretări, există chiar și intoxicări de presă”, spune în comunicatul de presă al televiziunii Irina Cordoneanu, care face echipă cu producătorul Bianca Sărățeanu pentru realizarea noului proiect.

‘Carte sau film’, ‘credințe și superstiții’, ‘cultura și subcultura’, ‘oameni cu diplome, dar fără cunoștințele aferente’, ‘străinii care trăiesc în România iubesc țara noastră mai mult ca românii înșiși’, ‘sistemul sanitar din România este la pământ’, ‘ne împrietenim mai greu după vârsta de 30 de ani’ sunt câteva dintre temele care vor fi dezbătute în emisiune. De exemplu, la prima ediție, cea de azi, invitații Irinei Cordoneanu sunt Bogdan Naumovici, Anca Țurcașiu, Alice Năstase, Eugen Cristea și Cristian Grețcu, care vorbesc pe tema „Femeia în România”/

Irina Cordoneanu a început munca de jurnalist la Secția Politică a cotidianului ‘Ora’ în ianuarie 1993, când era studentă în anul I la Școala Superioară de Jurnalistică. Din 1997, Irina a renunțat la presa scrisă și a luat-o de la zero în televiziune: a început ca reporter, apoi coprezentator la matinalul Prima TV, iar curând a ajuns să aibă propria emisiune — la ProTV Cluj. A urmat „Observator azi” la Antena Cluj. Din 2008 a plecat la București, unde a realizat „Adevăr sau baliverne” la Antena 2 și „Distracția pe vremea mea” (2010, tot Antena 2), iar în 2013, Antena Stars (Star matinal de weekend și Star Magazin).

Irina Cordoneanu a plecat în toamnă de la Antena Stars, după ce a decis să nu se coboare la nivelul emisiunilor tabloide unde i se cerea, între altele, „să mă arunc dezbrăcată în spuma mării”.
“Trebuia să merg la mare în a doua jumătate a lunii august. Însă, după ce am văzut ce ar trebui să fac în emisiunea difuzată pe vară, nu a mai fost cazul să plec. Nu mă vedeam aruncându- mă dezbrăcată în spuma mării. Eu sunt un om echilibrat şi recunosc cu tristeţe că nu mă regăsesc în acest tip de jurnalism care se practică în perioada actuală. Mi s-a cerut să fiu mai dinamică, mai altfel, aşa că am preferat să mă retrag în condiţii amiabile. Contractul a fost reziliat, deşi era valabil până în decembrie 2015. Am avut o întâlnire cu Cristi Ionescu, şeful staţiei, şi, din păcate, nu ne-am pus de acord cu viziunea actuală a jurnalismului. Eu văd altfel lucrurile, în felul meu, iar ceea ce se vrea acum nu mai este jurnalism. Acum sunt în negocieri cu un alt post de televizune pentru o nouă emisiune, iar când se va semna contractul veţi şti”, a spus Irina Cordoneanu pentru Libertatea.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu