Închide

Fost viceprimar în Cluj: „Nimeni nu mai are curajul de a lua o decizie, nu poți tremura de fiecare dată când ți se bate la ușă”

PoliticaTop News by Mihai Prodan - feb. 20, 2015 0 554

Fost viceprimar în Cluj, acum parlamentar, atrage atenția după valul de cercetări și arestări din administrația publică: nimeni nu-și mai asumă responsabilitatea deciziilor iar proiectele sunt blocate.

Laszlo Attila e acum senator UDMR și până în urmă cu trei ani a fost viceprimar în Cluj-Napoca din partea aceleiași formațiuni politice. Și-a văzut colegul de partid Mate Andras Levente condamnat la închisoare – cu suspendare – după ce și-a angajat soția în cabinetul parlamentar, și multe altele. Acum spune: e cazul să se stabilească o dată când ți-ai terminat treaba ca ales public și să nu fii urmărit ani de zile după aceea pentru deciziile luate. „Nu poți tremura de fiecare dată când ți se bate la ușă”, spune el. „Nimeni nu mai are curajul de a lua o decizie, nici politică, pentru că mai devreme sua mai târziu suntem puși în situația de a ni se bate la ușă, să ne întrebe de ce ai decis oportunitatea sau neoportunitatea într-un caz sau altul”.

„Cred că trebuie discutată serios separația puterilor în stat: cine face legile, cine face administrația și așa mai departe”, conchide el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.