Închide

Fost șef al diplomației din Ungaria la Cluj despre politicile lui Viktor Orban și corupție: „Fondurile europene sunt o tentație și o „pradă ușoară” care nu este tocmai bine păzită”

Internațional by Actual de Cluj - sept. 14, 2021 0 100

Fostul ministru de Externe al Ungariei, în prezent profesor la Central European University (CEU), Peter Balazs, a declarat, luni, în cadrul conferinței „The Rațiu Dialogues on Democracy” desfășurate la Cluj și organizate de Rațiu Forum și LSE IDEAS (London School of Economics), că statul de drept este încă amenințat în cele mai noi state membre ale UE, inclusiv România.

„Fondurile europene sunt o tentație și o „pradă ușoară” care nu este tocmai bine păzită. Folosirea banilor europeni este departe de centrul de la Bruxelles[…] Este o pradă care a atras interesul infractorilor”, a declarat Balazs, conform G4media.ro.

El a explicat că noțiunea de „stat capturat” în Europa de Est se referă la un grup de interese care ocupă instituțiile statului de drept pentru a se racorda apoi la banii publici.

„În Ungaria, mulți oameni de la putere au dat contracte prietenilor. Așa s-a întâmplat cu compania de aviație a statului […] O altă metodă de mare corupție au fost licitațiile cu dedicație. Mai precis, selectarea câștigătorilor. Câștigătorii unor astfel de licitații măresc prețurile și scad calitatea lucrărilor”, a mai spus el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare