Închide

Fost secretar de stat USR: trei licitații pentru 100 de kilometri din Autostrada Transilvania au fost anulate în mandatul lui Sorin Grindeanu. ”Cel mai negru an pe Autostrada A3 Transilvania din ultimii 20”

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 24, 2023 0 889

2023 pare ar fi cel mai greu an pentru autostrada Transilvania, de care se vorbește și pe care se construiește deja de două decenii: e concluzia unui fost secretar de stat în mandatul lui Cătălin Drulă, Horațiu Cosma.

S-au cerut sute de lămuriri la a doua licitație pentru cel mai greu tronson din Autostrada A3 Transilvania, răspunsurile de la CNAIR au venit ”în bătaie de joc”. ”Concluzie: Sorin Grindeanu e cel mai mare dușman al Autostrăzii Transilvania”, susține Cosma. ”E greu să imaginezi o altă concluzie după cel mai negru an pe Autostrada A3 Transilvania din ultimii 20”.

Bilanțul: trei tronsoane lungi de 100 de kilometri anulate sau reziliate, un alt tronson care trebuia deschis circulației în februarie ”dacă aveam ministru competent” ”dar care nici nu e gata și nici nu va putea fi utilizat fără o girație provizorie la un capăt care se termină în câmp”, și respectiv un alt sector, pus în 2021 în PNRR ”blocat de Grindeanu, care nu e în stare să rezolve alunecările de teren sau să gândească soluții alternative”.
”În total, 160km de rușine națională”, concluzionează acesta.
Cel mai dificil tronson din Autostrada Transilvania se află în județul Sălaj între Poarta Sălajului, Zalău și Nușfalău, are 40 de kilometri, include cel mai lung tunel de autostradă proiectat în România – sub muntele Meseș, în lungime de aproape trei kilometri și șapte kilometri de poduri. Prima licitație pentru construirea tronsonului a fost anulată în ianuarie. A doua licitație a crescut termenul contractual de la trei ani la șase ani și jumătate. Și, în fine, nu mai puțin de 235 de nelămuriri ale constructorilor interesați, ”Compania de Drumuri a transmis senin că, într-adevăr, studiul de fezabilitate e varză, dar să oferteze ei liniștiți, că totul va fi bine”, după cum susține acesta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare