Închide

Forum național de pace la Cluj, primul din România

Actualitate by Actual de Cluj - mai 09, 2017 0 261

Primul Forum Național de Pace din România are loc în Cluj-Napoca, peste câteva zile.

Primul forum național al păcii din România va avea loc în Cluj-Napoca în 13 și 14 mai și, spun organizatorii, va fi programat anual în diferite orașe din România. „Organizațiile românești sunt din ce în ce mai implicate în activitățile de pace la nivel național și internațional. Statul român, Jandarmeria și alte organizații, contribuie la misiuni de sprijinire a păcii”, explică organizatorul principal al Forumului, Institutul de Cercetare Acțiune și Formare pentru Pace din României (PATRIR). Institutul din Cluj va primi in iunie Premiul Internațional de Pace din Luxemburg în categoria ‘Organizații care contribuie la consolidarea păcii’.

Forumul de la Cluj vorbește despre misiuni de menținere a păcii ale României în străinătate, criza umanitară a Europei și rolul României, abordarea radicalizării și a extremismului violent, leadershipul femeilor pentru pace și abordarea violenței bazate pe gen sau educația pentru pace în școli și experiențe din partea românilor implicați în acțiuni de schimbarea globală.

Forumul are loc la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (foto) de la universitatea „Babeş-Bolyai”. Aici programul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare