Închide

Focuri de armă în pădurea Făget

Actualitate by Mihai Prodan - oct. 25, 2014 0 215

Focuri de armă în Făget: un bărbat și-a exersat calitățile de țintaș și a tras cu pușca în sticle, la liziera pădurii. Alarmat de focurile de armă, paznicul fondului de vânătoare a chemat Poliția.

Ieri după-masă paznicul fondului de vânătoare, a sesizat Poliţia prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în jurul orei 17, în timp ce patrula în pădurea Făget, a auzit mai multe focuri de armă. Acesta a reținut și apoi a comunicat polițiștilor numărul de înmatriculare al unui autoturism pe care l-ar fi observat parcat la liziera pădurii, astfel că la 20 de minute de la sesizare pușcașul a  fost depistat în trafic, la ieșirea din Cluj-Napoca spre Oradea. Mașina era condusă de un tânăr cetățean francez de 24 de ani.

Poliţiştii au identificat asupra șoferului, în momentul controlulului, două arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi peste 40 de cartuşe. Acesta deţinea permis de port armă. În urma cercetărilor efectuate în zona indicată de paznicul de vânătoare, poliţiştii au depistat mai multe sticle sparte, folosite drept ţintă, şi peste 10 tuburi de cartuş.

Permisul de port armă a bărbatului a fost reţinut, iar cele două arme neletale şi muniţia aferentă au fost ridicate în vedere expertizării balistice. Șoferul e acum cercetat penal pentru infracțiunea de „uz de armă fără drept”, faptă prevăzută de Codul penal.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare