Închide

Focar de Covid la Oncologie? 11 pacienți și mai mulți angajați, confirmați cu infecție cu coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 30, 2020 0 363

Un număr de 11 pacienți de la Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj au fost depistați cu infecție cu coronavirus doar în această săptămână. Este posibil ca aceștia să se fi contaminat pe secția de radioterapie, după cum arată reprezentanții spitalului.

”Toți acești pacienți sunt cazuri grave ce au necesitat internare în vederea efectuării procedurii de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dată fiind situația critică în care se aflau”, arată managerul Ioan Vlad.

Pe lângă acești pacienți, cinci angajați ai spitalului, de pe secția de radioterapie, au fost și ei depistați cu coronavirus. Sunt asimptomatici și probabil, arată Vlad, au fost contaminați din surse externe, de exemplu din familie. Aceștia au fost izolați la domiciliu.

IOCN are peste o mie de angajați dintre care în acest moment opt medici, nouă asistente, două îngrijitoare, o infirmieră și șase angajați auxiliari sunt izolați la domiciliu. Vlad spune că în această săptămână s-au prezentat la IOCN peste 2.500 de pacienți cu afecțiuni oncologice, dintre care jumătate au fost consultați în ambulatoriu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu