Închide

Aproape 370 de localități din România au depășit indicele de 3 cazuri la mie. 9 sunt în carantină, dintre care 2 la Cluj. Arafat: Sunt discuții pentru carantinarea unor localități, dar există reticență

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 29, 2020 0 296

Aproape 370 de localități din România au depășit indicele de 3 cazuri la o mie de locuitori, cu 15 mai mult față de ziua precedentă, spune secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit acestuia, sunt discuţii pentru carantinarea mai multor localităţi, însă în multe zone, chiar și acolo unde rata de infectare a depășit 8-9 la mie, există o reticenţă faţă de această măsură.

Raed Arafat a făcut aceste declarații la începutul ședinței de guvern, întrebat de premierul Ludovic Orban despre localităţile care au depăşit rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori, situație care atrage restricții.
„Avem 368 de localităţi care au depăşit rata de 3 la mie şi unde au fost dispuse măsurile stabilite de guvern. Masca obligatorie în spaţiile deschise, închiderea cinematografelor”, a spus Arafat, conform hotnews.ro.

El a spus că în ultima zi numărul localităților cu indicele de peste 3 cazuri la mie a crescut cu 15.
Potrivit lui Arafat, la acest moment sunt în carantină 3 localități din Maramureș, 2 din Cluj, 2 din Neamț și câte una în județele Galați și Constanța.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu