Închide

Florescu, despre revenirea la „U” Cluj. A refuzat oferte din Liga 1 pentru a se întoarce acasă. Când se retrage și pentru ce carieră se pregătește

Sport by Catalin Suciu - sept. 26, 2017 0 1113

George Florescu s-a întors la Universitatea Cluj și a bifat deja o apariție și un gol în tricoul formației care l-a lansat în fotbalul mare.

A fost un meci cu de toate, inclusiv cu scandal. Pe final, Florescu a fost eliminat după ce l-a luat de gât pe portarul advers. „Am încercat să-i iau apărarea colegului meu mult mai tânăr, care fusese lovit. Eu nu fac tâmpenii din astea, nu loveam, n-am făcut niciodată așa ceva. Am greșit”, povestește mijlocașul.

Cu el pe teren, U a învins-o pe Ighiu, cu 3-0. La final, Florescu ar fi avut un schimb dur de replici cu Adrian Falub, antrenorul proaspăt instalat pe bancă. „Nimic mai fals”, spune jucătorul.

„Chiar a venit Adi a doua zi la mine și m-a întrebat: George, ne-am certat noi doi și eu nu știu?Apăruse o știre prin ziare că am avut un conflict cu Adi Falub, o porcărie, nu alta. El mi-a reproșat gestul de la final, pe bună dreptate. Nu aveam ce căuta acolo, să mă iau de gât cu adversarii. Dar n-a fost vorba de nici o ceartă. El mi-a reproșat și eu știu că a avut dreptate, atât. Voi sta două meciuri, cel puțin și îmi pare rău că le ratez, pentru că mă ajutau foarte mult să revin într-o formă fizică bună. Pierd partida din runda următoare și pierd meciul din Cupa României, unde vom juca cu echipă de liga a doua”, a adăugat George Florescu.

A revenit la Universitatea mai repede decât era preconizat. În mod normal, mijlocașul își dăduse acordul să vină din vara următoare.

„Asta discutasem cu Neluțu Sabău. Eu aveam oferte din Liga 1, dar decât să stau pe nu știu unde, pe drumuri, am zis că mai bine acasă. Am trei copii, unde era să-i tot plimbăm acum? Sabău mi-a zis în vara asta să vin, eu am zis că mă gândesc, că am propuneri, apoi m-au sunat iar. Am venit acum, mai târziu, dar trag tare să fiu în formă. Fac câte două antrenamente pe zi pentru a recupera perioada pierdută. Sper să trecem în cupă mai departe și să jucăm cu Liga 1. U Cluj poate ajunge departe.”

La 33 de ani, Florescu spune că va mai juca cel puțin 3 sezoane. „Poate patru. Ar însemna să prind două sezoane în Liga 1 cu Universitatea Cluj. 3-4 ani mai joc, dacă nu intervine vreo accidentare. Voi juca cât voi putea, cât voi putea ajuta. Apoi mă fac antrenor, vreau să încep școala cât de repede. În viață este cel mai bine să faci ce te pricepi mai bine. Două treimi din viață le-am petrecut în fotbal și cred că m-aș preta foarte bine pe această meserie de antrenor”, a mai zis Florescu.

CITIȚI ȘI: INTERVIU Omul de sacrificiu. Cariera lui Florescu

foto: fcuniversitateacluj.ro / Cristian Cosma

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare