Închide

Flavia Maier, apel către avocați pentru a obține un nou mandat de Decan al Baroului Cluj: Am fost acolo unde am promis că voi fi alături de voi, colegii mei, apărând și reprezentând interesele voastre, în vremuri bune și în vremuri grele

ActualitateSocialTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 17, 2022 0 451

Pentru că-și încheie mandatul de 4 ani în fruntea Baroului Cluj, Flavia Maier lansează un apel către colegii săi avocați, să o sprijine cu votul pentru un nou mandat.

Trebuie precizat că Adunarea Generală Ordinară a Baroului Cluj și a Filialei Cluj a CAA 2022 va avea loc la data în 25 martie 2022 și se va desfășura online.

Încă în postura de decan al Baroului Cluj, Flavia Maier a făcut un scurt bilanț în privința activității sale din ultimii patru ani, arătând totodată și ceea ce-și dorește să facă în continuare.

„Dragi colegi,

Mă aflu la finalul celor patru ani în care am avut onoarea de a reprezenta Baroul Cluj din cea mai înaltă poziție, aceea de Decan. Vă mulțumesc pentru privilegiul acordat și încerc să vă transmit pe această cale căteva gânduri despre ceea ce au însemnat acești ani și ceea ce vă propun solicităndu-vă un nou vot de încredere.

Privind în urmă, mă găndesc ce aș putea răspunde celor care m-ar întreba ce am făcut în acești ani și cel mai simplu răspuns care îmi vine în minte este acela că am fost acolo unde am promis că voi fi: alături de voi, colegii mei, apărănd și reprezentând interesele voastre, în vremuri bune și în vremuri grele.

Acolo – a însemnat zi de zi la Barou, inclusiv în perioada stării de urgență și în toate valurile pandemiei ce a dat peste noi, gestionănd nu doar probleme curente ci și situații de criză generate de panica indusă de situația sanitară care i-a afectat în egală măsură și pe cei din apatatul administrativ, gestionând revendicări salariale și de altă natură, făcănd muncă de secretariat atunci cănd a fost nevoie, sacrificând sâmbete și duminici, pentru ca lucrurile să funcționeze în parametri normali, în folosul avocaților, indiferent de împrejurări.

Acolo a însemnat la Senatul României, negociind împreună cu alți decani majorarea onorariilor din oficiu.

Acolo a însemnat în stradă, alături de colegii care protestau pentru modul de organizare a examenului de definitivat din 2020.

Acolo a însemnat în ședința Comisiei Permanente UNBR susținând memoriul colegilor înscriși la definitivatul din 2021 și obținând eliminarea din examen a materiilor opționale.

Acolo a însemnat la toate ședințele UNBR, fie ele ordinare sau extraordinare, în format fizic sau on-line, susținănd poziția Baroului Cluj în conformitate cu interesele membrilor săi.

Acolo a însemnat la ședințele Grupului de lucru UNBR pt perfecționarea legislației profesiei, grup din care fac parte și unde încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru profesie și asigurarea garanțiilor necesare exercitării acesteia.

Acolo a însemnat la discuții cu toate conducerile instanțelor clujene, atunci cănd au existat disfuncționalități sesizate de colegi sau probleme care necesitau soluții urgente.

Acolo a însemnat în Sala Pașilor Pierduți a Palatului de Justiție, protestănd alături de colegi pentru încălcarea valorilor fundamentale ale profesiei în contextul condamnării avocatului Robert Roșu.

Acolo a însemnat la Centenarul Baroului Cluj, organizănd și coordonând un eveniment prin care am celebrat la cele mai înalte standarde în tradiția avocaturii clujene.

Și nu în ultimul rând -acolo- a însemnat în mijlocul vostru, colegii mei, ascultăndu-vă problemele și încecând să le găsesc soluții, primind criticile dar și aprecierile voastre.

Ce pot să fac în continuare ?

Pot să îmi pun în slujba voastră pentru încă patru ani întreaga putere de muncă, experiență și determinare, așa cum am făcut-o și pănă acum.

Pot să vă reprezint interesele nu doar în limita mandatului de decan ci și din poziția de membru al Comisiei Permanente a UNBR, care în lumina actualelor reglementări este și organul colegial de conducere pentru INPPA.

Pot să contribui concret la modernizarea legislației noastre astfel încăt aceasta să corespundă exigențelor actuale și să ofere garanții reale necesare desfășurării libere a activității de fiecare dintre noi.

Pot să consolidez relația Baroului Cluj cu ceilalți participanți instituționali la actul de justiție.

Pot să fac toate acestea la modul real și nu declarativ electoral.

Îmi asum toate aceste angajamente având convingerea că rolul celor care conduc profesia este acela de a asigura climatul necesar desfășurării activității avocaților în acord cu principiile fundamentale ale acesteia, asigurăndu-le deplină libertate să se dezvolte profesional și apărăndu-i în fața oricăror imixtiuni. Decizia vă aparține vouă”, a scris Flavia Maier pe contul său de Facebook.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare