Închide

Fiul președintelui Siriei, la Cluj: olimpiada de matematică de la Cluj, mai grea decât anul trecut

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 10, 2018 0 178

Hafez al-Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a declarat, marţi, presei, că matematica este pasiunea sa din copilărie, că se consideră o persoană normală şi că subiectele de la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) de la Cluj, la care participă, i se par mai grele decât cele de la precedenta ediţie.

„Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puțin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai ușor, dar pentru mine a fost mai provocator”, a spus Hafez al-Assad pentru Agerpres.

Fiul preşedintelui Bashar al-Assad participă pentru a treia oară la o olimpiadă internaţională de matematică. “Sunt o persoană foarte normală, aşa că în ceea ce priveşte atenţia care mi se dă, în final, sunt doar un elev de 16 ani. Rezultatul pe care îl obţin nu este cu nimic diferit faţă de rezultatele pe care le obţin alţii şi nu înţeleg atenţia care mi se dă”, spune tânărul, citat de Pro TV.

Şi totuşi la olimpiada internaţională de matematică de la Cluj, fiul lui Bashar al-Assad a fost păzit non stop de gărzile de corp. Băiatul a avut însă timp să viziteze oraşul, de care s-a declarat impresionat. “Nu am călătorit foarte mult în afară Siriei pentru turism în timpul războiului, dar este cu siguranţă un oraş pe care vreau să îl vizitez în viitor. Este un oraş foarte frumos, plin de natură, copaci peste tot.”

Citește și:

Hafez al-Assad n-a lipsit de la ceremonia Olimpiadei Internaționale de Matematică. Măsuri extreme de securitate care l-au ținut departe de ochii publicului

Fiul lui Bashar al Assad, în delegația Siriei la Cluj la olimpiada de matematică, vine mai repede să vadă orașul

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu