Închide

VIDEO:Fitness-ul în aer liber, subvenţionat cu 2 milioane de lei

ActualitateSocial by Luminiţa Silea - apr. 24, 2014 0 915

Primăria vrea să bată palma cu un furnizor de aparate de fitness care să monteze în parcurile din oraş dotări de peste 500.000 de lei pe an, timp de patru ani.

foto:aradon.ro

foto:aradon.ro

Licitaţia va avea loc în luna iunie, iar criteriterul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Fitness-ul în aer liber a fost adus în oraş de fosta administraţie Apostu şi a prins la clujeni, sigurul reproşos adus primărie legându-se de faptul că banii puşi la dispoziție pentru achiziţonarea aparatelor merg pe mâna unor firme “abonate” la banul public.

Administraţia locală clujeană  a lansat o nouă licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente de fitness în aer liber. Instituţia vrea să încheie un acord cadru pe patru ani, estimat la peste 2 milioane de lei, care implică cumpărarea de diverse aparate pentru practicarea fitnessului în aer liber, contractul fiind împărţit în mai multe loturi. Deschidea ofertelor este programată în 4 iunie iar criteriul de adjudecare este preţul cel mai scăzut.

Aparatele de fitness au fost introduse în parcurile publice din oraş de administraţia Apostu. Primele echipamente au fost montate în Parcul Central şi în Parcul Rozelor. Apoi, pentru că au prins la clujeni, s-au făcut achiziţii publice, alte aparate fiind instalate în parcurile Detunata, Lăcrămioarelor Mehedinți, Parâng, Primăverii , la baza sportivă Unirea, în parcurile din cartierul Zorilor și pe malul Someșului, în cartierul Grigorescu. Aparate au mai ajuns şi în zona parcului Cetăţuia, în parcul Bibliotecii, dar şi în parcuri din cartierul Mărăşti.

Politica primăriei a fost să meargă pe achiziţii de echipamente în valoare de 500.000 de lei pe an, la fel cum se propune şi prin noua licitaţie. Potrivit instituţiei, beneficiarii contractelor din ultimii ani au fost societăţile King Industrial, Paniman şi Ziegler. Cea din urmă a fost prima care a adus tehnologia primăriei pentru a fi testată în parcul central Simion Bărnuţiu. Apoi a câştigat un contract.

King Industrial Enterprises are sediul în Bucureşti şi este controlată de cetăţenii turci Tamer Atalay şi Mustafa Bekar. Grupul “King” a fost subiectul unor dezvăluiri în presa centrală despre statutul special de care se bucură în relaţia cu Primăria Cluj. Societatea are aceiaşi acţionari ca și Kiat Grup, o altă firmă care are contracte consistente cu primăria clujeană. Paniman este înregistrată în judeţul Bihor, municipiul Oradea, şi aparţine lui Avram Moisi. Firma are contracte pentru reabilitarea de parcuri sau dotări pentru locuri de joacă cu administraţii locale din Bihor și Sălaj.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.