Închide

Firma supranumitului „rege al spațiilor verzi” din București livrează copăcei primăriei clujene

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 16, 2015 0 1025

Garden Center Grup din Ilfov a câștigat contractul pe patru ani pentru furnizarea de material dendrologic pentru primăria Cluj-Napoca, fiind singurul participant la procedura lansată anul trecut și atribuită anul acesta. Contractul a fost semnat în luna martie la valoarea de peste 626.640 de lei.

Administrația locală clujeană a lansat licitația pentru achiziția de material dendrologic în noiembrie 2014. Contractul a fost atribuit în 5 martie 2015 către Garden Center Grup care a fost singurul ofertant pentru cele cinci loturi scoase la licitație. Oferta firmei a fost cu peste 250.000 de lei mai mică decât valoarea estimată a contractului. Gardean Center Grup va furniza municipalității clujene tei, platani și arbuști ornamentali cunoscuți sub denumirea populară de drăcilă care urmează să fie plantați în oraș. Acordul cadru a fost încheiat pe următorii patru ani, urmând ca primăria să comande arbuștii în funcție de necesități în limita a trei contracte subsecvente pe an.

După cum scrie hotnews.ro, Garden Center Group apartine omului de afaceri Ionut Olteanu, supranumit de presa ‘parintele spatiilor verzi din Bucuresti’ a cărui firme au realizat dinozaurii și mineri din buxus al primarului din sectorul 4, Piedone. De asemenea, gândul.info informa că Eco Horticultura și Garden Center Grup, ambele deținut de Ionuț Olteanu sunt obișnuite ale contractelor pe bani publici pentru toaletarea și amenajarea spațiilor verzi din Capitală. „Firma lui Olteanu a facut, in 2009, obiectul unui Control al Curtii de Conturi la ADP sector 1, care a constatat ca firma Eco Horticultura a umflat preturile”, arăta gândul.

O investigatie incognito “Romania Libera” a aratat ca reprezentantii firmei Eco Horticultura detinuta de Ionut Olteanu erau dispusi sa umfle preturile pentru produsele achizitionate de o primarie de sector, ba chiar au negociat cu reporterii comisionul primarului, care se cifreaza la 10% din valoarea contractului, in timp ce intermediarii afacerii ar fi urmat sa primeasca 15-20% din bani.

Garden Grup a câștigat o licitație de reecologizare a unor terenuri degradate din județul Brăila, contract încheiat cu consiliul județean condus de Bunea Stancu, trimis în judecată pentru implicare in finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana din 2009.

Eco Horticultura are 67 de contracte cu statul, potrivit Sistemul Electronic de Achizitii Publice, cu toate primariile de sector din Bucuresti, mai putin cea a sectorului 3.

Garden Center Grup are potrivit aceleiași surse, 144 de contracte publice cu statul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.