Închide

Firma Rosal rămâne nestingherită la punga de bani a Primăriei. Licitația de atribuire a contractului de curățenie e blocată

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 29, 2017 0 425

Consiliul Local a decis să-i prelungească firmei Rosal contractul de curățenie și deszăpezire cu 90 de zile,  având în vedere că procedura de licitație pentru atribuirea unui nou contract este blocată.

Firma Rosal prestează acest serviciu, pentru jumătate din Cluj Napoca (lotul 1), încă din 2005. Cealaltă jumătate a orașului (lotul 2), este gestionată de firma Brantner Veres.

Brantner a scos Rosalul din joc prin licitația din 2016. Rosalul a întors rezultatul în instanță 

În 2016, în urma unei noi proceduri de licitație, compania Brantner reușea să câștige contractul de salubrizare, de data aceasta atât pentru lotul 1 cât și pentru lotul 2, tot pentru o perioadă de 8 ani. Soluția i-a nemulțumit profund pe reprezentanții companiei Rosal, care au apelat la instanță. Decizia instanței a fost ca licitația pentru lotul 1 să fie reluată. Așadar, Primăria s-a văzut nevoită să atribuie companiei Brantner serviciul de salubrizare numai pentru lotul 2. Pentru lotul 1 a demarat o nouă procedură de licitație. În trei rânduri, procedura de atribuire a contractului pentru acest lor a fost anulată. În baza unor acte adiționale de prelungire a contractului din 2005, Firma Rosal a rămas, așadar, responsabilă și în prezent pentru lotul 1. Primarul Emil Boc a comentat că se așteaptă ca ultima procedura de  licitație să se definitiveze în maxim 90 de zile, astfel încât să nu mai fie necesară o altă prelungire de contract pentru firma Rosal.

Pentru Lotul 1, valoare contractului se ridică la aproximativ  80,7 milioane de lei, lei fara TVA. Pentru Lotul 2, valoare contractului se cifrează la 77, 4 milioane de lei, fara TVA.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare