Închide

Firmă nouă pentru cea mai contestată lucrare de reabilitare termică a unui bloc de locuințe din Cluj, după ce constructorul inițial și-a bătut joc de lucrare

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 06, 2022 0 217

Primăria a reziliat contractul pentru reabilitarea blocului de locuințe de pe strada Hațeg nr. 4, din cartierul Grigorescu încheiat în noiembrie 2019 și a contractat un nou constructor, în aprilie anul acesta. Aceasta, după ce contructorul a efectuat lucrări de proastă calitate, reclamate chiar și de locatari. Blocul de locuințe a fost într-o situație ingrată, oamenilor le ploua în casă, motiv pentru care a fost nevoie mai întâi de punerea în siguranță a lucrării, după cum a explicat viceprimarul Dan Tarcea, într-o emisiune la Napoca Live.

Lucrările de rabilitate termică a blocului trebuie terminate în 5 luni, potrivit noului contract.

Situația în care se află lucrarea de reabilitare a blocului de locuințe de pe strada Hațeg a fost intens dezbătută, după ce constructorul inițial contractat de Primăriei în noiembrie 2019, Acomin, a efectuat lucrări de proastră calitate, reclamate de locatari. Acesta nu a reușit, după cum arătau riveranii, să mai termine șantierul în octombrie 2020, când era termenul de contract.

După aproape doi ani, Primăria a reușit să contractateze un nou constructor, firma Matti Solution, în baza unui contract încheiat la începutul lunii aprilie la voloare de peste 1,4 milioane lei și un termen de 5 luni.

Viceprimarul din Cluj-Napoca, Dan Tarcea a arătat că situația lucrării de reabilitare termică a fost reclamată și reclamată, locatarii au cerut măsuri ferme, însă Primăria a fost nevoită să intervină în primă fază pentru rezilierea vechiului contract (având în vedere că firma a executat lucrări de prostă calitate), iar apoi să pună în siguranță lucrarea, având în vedere că oamenilro din bloc a ajuns să le plouă în casă.

Așa se explică faptul că abia în 2022, un alt contructor a intrat pe șantier. Oficialul a mai spus că lucrarea de reabilitare termică va fi terminată anul acesta.

sursa foto: cluj24.ro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu