Închide

Firma care vrea împreună cu Bene o felie din cel mai scump parking face pasajele rutiere anunțate de Boc pentru calmarea traficului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 11, 2018 0 1125

Anduro Impex a primit două contracte de 930.000 lei primite de la Primăria Cluj. Societatea a câștigat la începutul lunii aprilie contractele puse la bătaie de municipalitate pentru documentația și studiile celor două pasaje rutiere dorite în oraș pentru a descongestiona circulația, unul în zona Tăietura Turcului și celălalt în cartierul Mărăști.

Pasajul de supratraversare a căii ferate în zona Tăietura Turcului – Tudor Vladimirescu menit să degreveze circulația din cartierul Grigorescu, pe o arteră importantă de legătură a parcului industrial al județului cu orașul dar și cu una dintre comunele satelit, Baciu, va intra în șantier cel mai probabil din 2020.

La fel și pasajul rutier (anunțat deja ca subteran de oficialii Primăriei) de pe B-dul 21 Decembrie 1989, între Biserica Sf Petru și Pavel – sens giratoriu Mărăști – cinema Dacia, pod.

Studiile de fezabilitate pentru cele două obiective vor fi realizate de societatea Anduro Impex pe două contracte încheiate de Primăria Cluj la începutul lunii aprilie, ambele cu termen de 8 luni.

Asta înseamnă că documentațiile vor fi predate în primul trimestru din 2019, iar cu noroc Primăria ar putea să lanseze licitațiile de execuție tot în 2019. Un termen optimist, potrivit reprezentanților administrației, ar fi 2021 pentru a se vorbi de eventuale șantiere pentru cele două lucrări de infrastructură anunțate de primarul Emil Boc ca vitale pentru descongestionarea traficului în două zone importante din oraș.

Pentru studiile aferente pasajului din Mărăști prețul de contract este de 480.000 lei, iar pentru cele care privește pasajul de la Tăietura Turcului, prețul de contract este de 450.000 lei.

Anduro Impex este o firmă din București care a avut sau derulează contracte cu bani publici la Bistrița, Iași, cu Ministerul Apărării dar și care deja participă la licitații la Cluj cu firmele legate de omul de afaceri Ioan Bene, condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru dare de mită în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean, Horia Uioreanu, în prezent fugit din țară și arestat în Italia.

În asociere cu Napocamin, una dintre firmele omului de afaceri condamnat în dosarul Uioreanu, Ioan Bene, Anduro vrea să „umfle’ contractul pentru cel mai scump parking din Cluj, cel de pe Primăverii-Aleea Gârbău.

Parcarea care urmează să se realizeze pe un teren liber de sarcini de pe Primăverii nr. 20 – aleea Gârbău nr. 7 a fost estimată la circa 25.000 de euro per loc de parcare, fiind cel mai scump parking care se va construi în Cluj.

Contractul pentru realizarea acestui parking a fost atribuit de Primărie pentru peste 25 de milioane lei firmei TCI Contractor General care lucrează deja cu administrația locală și are contracte „grase” pe Dealul Lomb. Comisia de licitație a acceptat doar trei oferte din cele 11 depuse la licitația pentru parking, însă decizia a fost contestă de trei societăți. Dintre acestea, Anduro Impex în asociere cu Napocamin au câștigat în instanță dreptul de a li se reevalua oferta. Despre prețul ofertat de aceștia, dacă a fost mai bun decât cel ofertat de câștigător, administrația nu a făcut mențiuni. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

La Napocamin, director este fostul primar al Clujului, Sorin Aposru care a făcut închisoare pentru fapte de corupție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.