Închide

Firma bucureșteană Eco Sud, învinsă în instanță de Consiliul Județean Cluj. Noul centru ecologic devine funcțional

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 29, 2020 0 1826

Consiliul Județean Cluj este în măsură să semneze contractul cu RADP pentru serviciile de operare din cadrul noului Centru de Depozitare a Deșeurilor, după mai multe luni de blocaj, survenit din pricina procesului intentat de compania bucureșteană Eco Sud.

Curtea de Apel Cluj, printr-o sentință definitivă, a respins contestația formulată de compania Eco Sud:

„Admite plângerea formulată de petentul Județul Cluj împotriva deciziei CNSC 21679/805/C3 din 03.06.2020, pe care o modifică în totalitate, în sensul că respinge contestația formulată de contestatara Eco Sud SA ca fiind formulată de o persoană lipsită de interes. Admite cererile de intervenție voluntare accesorii în favoarea petentei formulate de intervenientele RADP Cj și ADI E M Cj. Respinge solicitarea intervenientei ADI de acordare a cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă și executorie. Pronunțată în data de 29.07.2020 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.

Pasul următor este ca administrația județeană să obțină autorizația integrată de mediu, pentru ca RADP să înceapă să depoziteze deșeurile în cadrul noului centru.

Reamintim că investiția „Centrul pentru Managementul Integrat al Deșeurilor” are o valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, fiind realizată de Consiliul Județean și cofinanțată din fonduri europene. Centrul realizat la Cluj este cel mai mare de acest tip din România, având o capacitate de depozitare de peste 1,5 milioane de metri cubi de deșeuri.

Obiectivul va asigura depozitarea, în condiții ecologice, a deșeurilor menajere de pe teritoriul întregului județ. Afacerea privind administarea acestui centru este considerată a fi una de proporții, pe de-o parte pentru că preia monopolul în privința stocării gunoiului menajer din tot județul Cluj, iar pe de altă parte,  pentru că deține o capacitate de depozitare uriașă. Este și motivul pentru care societatea bucureșteană Eco Sud SA a făcut demersuri pentru a câștiga serviciile de operare. Numai că printr-un ordin al Comitetului pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean Cluj a sărit peste procedura licitației, atribuind contractul de servicii, prin negociere directă, reegiei Primăriei Cluj Napoca (RADP).

La solicitarea Eco Sud, reprezentanții Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) au anulat procedura de atribuire a Consiliului Județean, astfel că semnarea contractului a fost suspendată.

Consililiul Județean a atacat în instanță decizia CNSC și de abia astăzi, la Curtea de Apel Cluj, a reușit să obțină câștig de cauză.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.