Închide

Firmă britanică, de la 6 la 300 de angajați la Cluj. De ce le place englezilor în „Capitala Transilvaniei”?

Economie by Kristina Reştea - apr. 19, 2018 0 2022

O companie cu sediu în Marea Britanie s-a mutat în sediu nou la Cluj și anunță extinderea de la 230 la 300 de angajați în 2018.

„Sunt la a noua vizită în Cluj; mai mult decât în alte orașe, aici vin pentru deschideri de sedii, inaugurări, evenimente legate de dezvoltarea companiilor. Cred că asta reflectă dinamismul Clujului”, a spus ambasadorul britanic Paul Brummell, adăugând, în română, că municipiul e un „oraș vivace”.

Thomsons Online Benefits – furnizor de servicii software pentru personalizarea, implementarea și administrarea pachetor flexibile de beneficii și programe de fidelizare a angajaților – s-a mutat într-un spațiu al clădirii The Office, ridcat pe fosta platformă a fabricii Tricotaje Someșul.

„Decizia de a veni la Cluj (2012) a fost una curajoasă – o firmă atunci mică să vină într-o piață necunoscută. De fapt, a fost simplă.  Am venit datorită oamenilor. Vom continua să investim în Cluj. Clujul are cea mai rapidă creștere a  businessului dintre birourile noastre. Ceea ce facem aici nu e outsourcing, dezvoltăm servicii inovative”, a ținut să precizeze CEO-ul companiei Thomsons, Stephen Read. Planurile de viitor includ mărirea echipei din Cluj și dezvoltarea de noi servicii pentru clienți, spun reprezentanții grupului.

 

 

„Ne aflăm într-un moment în care rolurile noastre din Cluj trec dinspre outsourcing înspre leadership. Clujul este sediul pentru care am planificat cele mai mari investiții în perioada următoare. Simțim schimbări relevante în nivelul și calitatea ofertelor de clădiri de birouri și de infrastructură, a transportului și a facilităților oferite de Cluj-Napoca, ceea ce îl face un oraș atractiv pentru oamenii noștri”, a declarat managerul general al biroului Thomsons din Cluj-Napoca, Abdel Azzam. „Clujul are un potențial mai mare decât credeam inițial în ceea ce privește baza de talente”, a adăugat acesta.

Thomsons a deschis primul birou în Cluj-Napoca în primăvara anului 2012, cu șase omanei.

Compania a fost fondată în 2000 la Londra de Michael Whitfield și Chris Bruce și are birouri în Marea Britanie, Singapore, România și în Statele Unite.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.