Închide

Finalizarea proiectului POCU „Competențele digitale adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”

DezvoltareSocial by Actual de Cluj - dec. 29, 2023 0 15

COMUNICAT DE PRESĂ

Finalizarea cu succes a proiectului POCU „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, ID 142808

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), în calitate de promotor al conceptului de digitalizare în activitatea profesională, anunță finalizarea cu succes a proiectului „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, pe care l-a derulat, ca unic Beneficiar, în perioada octombrie 2022 decembrie 2023. Proiectul a fost co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 2.545.662,07 lei, prin finanțare nerambursabilă din Fondul Social European 2.163.812,75 lei și din Bugetul Național 381.849,32 lei.

Grupul-țintă al proiectului asumat este format din 305 angajaţi provenind din cel puţin 60 de IMM-uri din toate cele șase județe din Regiunea Nord-Vest: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj.

În conformitate cu obiectivul general asumat în cadrul proiectului, APFFPR a desfășurat activități menite să îmbunătățească nivelul de competențe digitale și calitatea acestor competențe în rândul angajaților din IMM-uri din Regiunea Nord-Vest. Echipa de Proiect anunță cu bucurie că indicatorii asumați în proiect au fost atinși sau chiar depășiți.

Activitățile din cadrul proiectului au constat în:

  furnizarea de sesiuni gratuite de cursuri în competențe digitale angajaților din IMM-urile participante,

– sprijinirea potențialului de digitalizare al companiilor participante în vederea organizării de programe de formare profesională la locul de muncă, prin implementarea unei platforme de tip e-learning. Un număr de 37 de IMM-uri au fost sprijinite, din care 35 IMM-uri un primit licențe Microsoft project,

– desfășurarea unor evenimente online și cu prezență fizică, organizate pentru a ajuta la conștientizarea importanței participării angajaților din firme la programe de formare profesională continuă.

De aceste cursuri gratuite au beneficiat 305 de angajați provenind din 192 de IMM-uri din județele din Regiunea Nord-Vest, astfel:

– Competențe digitale de bază – 113 participanți

– Utilizare Microsoft Project Management – 96 participanți

– Marketing online – 93 participanți

– Utilizare platforme de plăți și servicii electronice – 3 participanți

Platforma e-learning concepută și implementată prin intermediul activităților din proiect este disponibilă persoanelor interesate la adresa web 142808.apffp.ro.  Aici, se găsesc suporturi de curs și alte materiale didactice pentru cursurile de digitalizare menționate. Se accentuează, astfel, importanța învățării la locul de muncă, necesitatea dezvoltării competențelor digitale în rândul angajaților, precum și beneficiile reale pe care cursurile de formare le pot aduce firmelor din România.

Proiectul a constituit, de asemenea, un spațiu de întâlnire între importanți factori de decizie de la nivel local, regional și național cu publicul din IMM-urile interesate de interacțiunea cu instituțiile publice și de gradul de digitalizare a serviciilor oferite de acestea. Mai exact, prin intermediul celor două mari evenimente organizate cu participarea reprezentanților unor instituții precum ANAF, Comisia IT&C din Senatul României, Consiliul Județean Cluj, Registrul Comerțului Cluj, Agenția pentru IMM-uri Cluj, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Vest, AJOFM Cluj, s-a creat un spațiu de informare și dialog între aceste instituții și reprezentanți ai IMM-urilor participante la proiect, cu privire la potențiale căi de optimizare a fluxurilor de lucru și de digitalizare a interacțiunilor dintre firme și instituțiile statului.

Le mulțumim, cu această ocazie, tuturor participanților la activitățile din cadrul proiectului și le dorim succes în activitate. Considerăm că acest proiect a contribuit cu succes la deschiderea unor noi oportunități de sprijinire a potențialului de digitalizare din firmele mici și mijlocii de la nivel regional și național. Un An Nou cu multe realizări!

Manager Proiect

Steluța Racolța Președinte,

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România

Str. Paul Chinezu, nr.2/1, Cluj-Napoca

0744623582,

office@apffp.ro

29.12.2023

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags