Închide

Filme premiate și nominalizate la Oscar, gratis în Mănăștur săptămâna viitoare. Vezi programul

EducaţieFilm by Actual de Cluj - iul. 03, 2016 0 431

Săptămâna care începe mâine e prima în care mănășturenii pot vedea în sfârșit filme comerciale după redeschiderea cinematografului Dacia din cartier.

Amintim, cinematograful Dacia s-a redeschis o dată cu festivalul de film Transilvania și a găzduit filme de artă până în cursul acestei săptămâni, când aici a fost organizată o Săptămână a Filmului Românesc, cu pelicule produse în timpul regimului comunist. Plus, dacă doriți, desene animate în weekend, sâmbăta și duminica la ora 11 – în acest weekend a fost difuzat, dublat în românește, „Pinocchio”.

De mâine seară însă la cinematograful din Mănăștur sunt programate filme comerciale, de acțiune, dramă și ficțiune. Seria debutează mâine seară cu „Judecătorul”, marți e programat „Django dezlănțuit”, miercuri – „Sicario”, joi – „12 ani de sclavie”, iar vineri seara – „Fantastic 4”. Toate filmele încep la ora 18 iar accesul e gratuit.

„Judecătorul”, filmul cu care debutează săptămâna la Dacia, a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, Robert Duvall, dar și premii la Golden Globes și Screen Actors Guilds Awards pentru același actor.

„Django Dezlănțuit” a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Christoph Waltz și cel mai bun scenariu – Quentin Tarantino, și a fost nominalizat la titlul de cel mai bun film al anului, cea mai bună cinematografie și cel mai bun sunet.

„12 ani de sclavie” e de departe cel mai titrat film de săptămâna viitoare de la Dacia: a luat Oscar în 2014 pentru cel mai bun film al anului, pentru cea mai bună actriță în rol secundar și cel mai bun scenariu, dar a primit nominalizări și pentru cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar, cele mai bune costume, cel mai bun regizor, cel mai bun montaj și cele mai bune decoruri. A luat de asemenea numeroase premii Golden Globes și BAFTA, dar și alte premii.

„Sicario” a fost nominalizat la Oscar pentru cea mai bună cinematografie, cea mai bună muzică originală și cel mai bun sunet. „Judecătorul” a primit și el o nominalizare la Oscar anul trecut pentru cel mai bun actor în rol secundar – Robert Duvall.

Despre Cei 4 fantastici putem spune că filmul a fost desființat atât de critici cât și de public.

Iată programul complet:

Luni, 4 Iulie JUDECĂTORUL

Marți, 5 iulie DJANGO DEZLĂNȚUIT

Miercuri, 6 Iulie SICARIO: ASASINUL

Joi, 7 Iulie 12 ANI DE SCLAVIE

Vineri, 8 Iulie FANTASTIC 4

Nici un comentariu

Scrie un comentariu