Închide

Film românesc în premieră mondială la festivalul de film de la Cluj. „E un exemplu de antreprenoriat cinematografic românesc de succes”

Cultură by Actual de Cluj - apr. 23, 2019 0 110

Un film românesc regizat de clujeanul Tudor Giurgiu, care e și directorul festivalului de film Transilvania, are premiera mondială la Cluj, chiar la deschiderea ediției din acest an a festivalului.

E vorba de filmul „Parking”, care deschide cea de-a 18-a ediție TIFF vineri 31 mai în piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului, a autorului cărții care a inspirat filmul, „Apropierea”, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, dar și a actorilor și membrilor echipei filmului. Acesta e al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu și spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto iar existența lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă, de familie. „Întâlnirea cu Marin Mălaicu Hondrari mi-a dat ocazia să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorința de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi și a nu mai putea lucra, teama de eșec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag și sfială personajele lui și mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistrițean idealist și visător vede lumina ecranului”, explică regizorul Giurgiu.  Filmul e, adaugă acesta, „un exemplu de antreprenoriat cinematografic românesc de succes” iar printre finanțatorii săi se numără McDonald’s, Persil, Orange, Samsung și Lidl.  Filmul ajunge în cinematografele din România după două săptămâni de la premiera de la Cluj, în 14 iunie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare