Închide

Festivalul stradal WonderPuck își deschide porțile la Cluj, în 8-10 septembrie / Ce spectacole de teatru de păpuși vor putea fi văzute pe scenele festivalului

ActualitateCulturăFestivalSocial by Actual de Cluj - aug. 25, 2023 0 201

În weekendul 𝟖𝟏𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 se va derula cea de-a 7-a ediție a Festivalului Stradal „WonderPuck”, ce se anunță a fi cea mai spectaculoasă de până acum, anunță organizatorii. Artiști din România și din alte șapte țări se vor desfășura timp de trei zile, pe cinci scene amplasate în trei locații: Piața Unirii, Muzeul de Artă Cluj-Napoca și nelipsita scenă de la Castelul Banfy din Bonțida.

 Printre cele mai importante prezențe din cadrul festivalului se află Grupo Puja, invitați de marcă din Spania, ce vor prezenta în data de 9 septembrie, de la ora 20.00, în Piața Unirii, o reinterpretare inedită a poveștii lui Peter Pan și a zânuței Tinkerbell, întreaga acțiune a spectacolului desfășurându-se la înălțime, într-o feerie de acrobații aeriene.

 Pe scena mare din Piața Unirii, spectatorii clujeni îi vor putea întâlni tot în data de  9 septembrie, de la ora 20.30 și pe actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Secția Marionete. Aceștia vor veni în întâmpinarea lor cu unul dintre cele mai apreciate spectacole ale stagiunii 2021-2022, „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”, în regia lui Cristian Ban. 

 Teatrul de Copii și Tineret „Gong” revine pe scena WonderPuck în data de 10 septembrie, de la ora 19.00, cu spectacolul-concert „Vaca Rosalinda (o fabulă muzicală)”.

Pe lângă spectacolele desfășurate clasic, pe scenă, anul acesta la WonderPuck s-a creat un program special de spectacole itinerante, care mai de care mai spectaculoase, ce se vor desfășura pe traseul Piața Muzeului – Piața Unirii, printre care merită menționat performance-ul stradal „Plasticul nu e fantastic” al Teatrului STILTLife din Olanda.

Ce-a de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck este organizată de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, Asociația ESUA și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național. De asemenea, evenimentul are parte și în acest an de sprijinul Ambasadei Olandei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu