Închide

Festivalul luminițelor începe la Cluj la final de noiembrie

ActualitateFestival by Actual de Cluj - nov. 01, 2019 0 442

Instalații artistice de mari dimensiuni vor fi amplasate în perioada 21 noiembrie  15 decembrie 2019 în zona centrală din Cluj. Este vorba despre luminițe deasupra străzii Potaissa, în incinta unor clădiri emblemetice ale orașului sau  a unora cu arhitectură nu foarte apreciată de specialiști, cum este Biblioteca Județean Octavian Goga. 
Luminițele speciale urmează să apară în oraș în cadrul ediției cu numărul doi a unui festival inedit adus în Cluj de Asociația Daisler și botezat Lights on. Anul trecut, în cadrul aceluiași festival, a fost expusă la Cluj instalația Museum of the Moon în Biserica Piaristă de pe strada Univestității, expoziție care a generat cozi și înghesuială pe toată durata evenimentului. Ediția din 2019 a festivalului, programată între 21 noiembrie și 15 decembrie este mult mai curajoasă- spun organizatorii – și are ca temă conștientizarea tradusă cu lumină, pe trei direcții:  arhitectură, mediu, relația individ-comunitate. 
De asemenea, festivalul de la Cluj s-a asociat și cu Festivaluri de profil din Londra și Norvegia pentru a promova artiștii români grație unui grant obținut în cadrul programului Ro-Cultura de către Asociația Daisler. În fiecare zi începând din 21 noiembrie, clujenii vor putea participa pe timp de seară la o serie de tururi ghidate care vor spune poveștile instalațiilor aduse la Cluj în acest an în cadrul festivalului.
Citiți și:
https://actualdecluj.ro/povestea-lunii-din-biserica-piarista-terminata-de-turisti-expozitia-e-inchisa-temporar-dupa-ce-mai-multi-vizitatori-au-varsat-cafele-si-bauturi-alcoolice-intr-un-altar/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu