Închide

Festivalul internațional de carte Transilvania de la Cluj nu va fi organizat în acest an. ”Ceea ce am învățat de-a lungul acestor ani nu merită să se piardă”

CulturăTop News by Actual de Cluj - sept. 03, 2019 0 166

După șase ediții consecutive, festivalul internațional de carte Transilvania de la Cluj nu va fi organizat în acest an.

Organizatorii festivalului, care anul trecut a inclus încercarea de doborâre a unui record mondial, au anunțat în urmă cu puține momente că a șaptea ediție nu va avea loc în acest an. ”Dragi cititori, echipa FICT le mulțumește tuturor celor care s-au implica în buna desfășurare a celor șase ediții ale Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Împreună am reușit să arătăm lumii că o comunitate este puternică prin intermediul Cărții! Cea de-a 7-a ediție nu va avea loc anul acesta. Vă vom ține la curent cu ce se va întâmpla mai departe, căci ceea ce am învățat de-a lungul acestor ani nu merită să se piardă. Nu uitați: Clujul citește!!! Vrem să credem că va citi mereu! Viitorul trebuie să fie al oamenilor cu Carte!”, au anunțat organizatorii.

Directorul Gabriel Bota spune pentru actualdecluj.ro că principala problemă au fost banii: ”să zicem că în acest an nu s-au potrivit coperțile și am zis că poate e timpul să facem o pauză, să ne redresăm și după anul trecut în care am investit foarte mult timp, bugete, eforturi și așa mai departe. Nu am mai reușit să adunăm bugetele și am zis că vom face o reconfigurare de plan. E foarte greu să aduni bani în jurul unui festival legat de carte, e o realitate. și pur și simplu nu am mai reușit să-i strângem, nici din mediul privat. Nu poți să te lupți încontinuu cu morile de vânt”.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare