Închide

Festivalul care pune hamace în parc deschide fond de „intervenție în spațiul public”

Cultură by Actual de Cluj - iun. 25, 2015 0 412

Dacă vrei să „intervii artistic” în spațiul public și ai nevoie pentru asta, organizatorii festivalului care îi încurajează pe clujeni să „intervină artistic” în parcul central prin folosirea spațiilor verzi anunță că încep înscrierile pentru competiția Fondului Jazz in the Park, creat prin donațiile clujenilor.
„S-a spus despre Jazz in the Park, după prima ediție, că a redat clujenilor Parcul Central. Și, pentru că ne-a plăcut cum a prins viață acest loc din inima orașului, ne-am gândit că mai sunt și alte zone frumoase din Cluj care pot fi promovate. Așa s-a născut ideea concursului de proiecte Jazz in the Park, prin care vrem să provocăm oamenii cu inițiativă din comunitate să ne arate locuri frumoase din oraș. Și, pentru că ne plac muzica și cultura, vom susține prin Fondul Jazz in the Park proiecte culturale cu caracter de intervenție artistică în spațiul public. Iar pentru că am dorit să demonstrăm că avem o comunitate implicată, Fondul Jazz in the Park este creat prin donații oferite de clujeni în perioada martie – iulie 2015”, spune întun comunicat de presă Alin Vaida, directorul festivalului.
Proiectele pot fi înscrise de grupuri de inițiativă sau ONG-uri, trebuie să respecte tema concursului – o intervenție artistică în spațiul public-, să fie prietenoase cu mediul și să nu afecteze cadrul natural, să se desfășoare în Cluj-Napoca și să aibă o echipă de proiect formată din cel puțin trei persoane. Înscrierile se închid în 20 iulie și cel puțin trei proiecte înscrise vor fi apoi finanțate, cu până la 9.000 de lei pentru fiecare proiect.

Din același fond, organizatorii festivalului vor să dea și trei burse a câte 2.000 de lei pentru tineri cu rezultate deosebite în în muzică, dar cu resurse financiare limitate, cu vârsta de cel mult 19 ani.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu