Închide

Festival de artă vizuală și muzică electronică la Cluj, aduce jocuri independente românești și o instalație din uscătoare de păr

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 22, 2017 0 295

A șasea ediție a unui festival de muzică electronică și artă vizuală de la Cluj aduce artiști din Germania, Franța și România care prezintă ateliere și discuții pentru publicul larg pasionat de tehnologie și artă contemporană.

Clujotronic e organizat de două centre culturale din Cluj – cel German și cel Francez. A șasea ediție a sa se deschide vinerea viitoare cu un panel de discuții despre gaming, performance-ul coregrafic Hakanaï conceput de doi artiști francezi ce combină dansul cu video mapping într-un cub de imagini care reacționează la mișcările dansatoarei Akiko Kajihara, în ritmul unei creații sonore interpretate live. La final, spectatorii sunt invitați să pătrundă în instalație.

Un alt proiect inedit prezent la Clujotronic este performance-ul Tripods One al artistului berlinez Moritz Simon Geist, o sculptură cinetică formată din roboți care produc live muzică electronică. Artistul este și el prezent pe scenă pentru controla și a interacționa cu instalația, într-o încercare de abordare a temei robotizării societății.
Două show-uri speciale din România vor fi cel al trupei clujene Baba Dochia, care susține un concert live de rock electronic, și al artistului bucureștean YVAT, care a pregătit un performance audio-video cu proiecții 3D.

Festivalul include și o prezentare a celor mai noi și mai creative jocuri independente românești pentru a fi testate de vizitatori, majoritatea în premieră pentru Cluj-Napoca: Marble Land, Brawlout sau Second Hand: Frankie’s Revenge și-au câștigat deja un renume mondial pe scena gaming-ului iar publicul le va putea afla povestea.

Semnalăm și ineditul joc „Close the Leaks”, un proiect german care operează cu tuburi construite din uscătoare de păr și senzori de presiune aer, în loc de tastatură sau controller clasic.

 

Dezvoltatorii jocurilor vor fi prezenți la festival, deschiși în a-și împărtăși experiențele și cunoștințele în cadrul unor ateliere și discuții. În plus două instalații create de profesori și studenți de la Universitatea de Artă și Design și instalația Licurici a celor de la Altom vor anima curtea interioară a locației, prin mecanisme interactive de sunet și lumină.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu