Închide

Fermele și Abatorul de Pui din Florești au fost achiziționate de  Kaufland, care va ridica un Hipermarket

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 07, 2021 0 7736

Kaufland a achiziționat prin licitație clădirile și terenurile aferente fermelor și abatorului pui din Florești, care au aparținut firmei locale Amareto Impex SRL, deținută de familia Coborzan – relatează în exclusivitate floresti24.ro.

Până la mijlocul lui 2021, Kaufland urmează să înainteze Primăriei Florești, respectiv Consiliului Local, documentațiile implicate în redactarea Proiectului de Hotărâre ce vizează Planul Urbanistic Zonal și Planul Urbanistic de Detaliu, în vederea eliberării autorizației de construire pentru HIPERMAKET KAUFLAND Floresti.

Pe același teren , LIDL s-ar putea să deschidă un al doilea hipermarket în Florești, mai scrie publicația, făcând referire la faptul că atțt LIDL cât și KAUFLAND fac parte din Grupul Schwarz.

Familmentul firmei deținute de Coborzan a fost declarat în ianuarie 2019. 

Potrivit solutiei pe scurt a Tribunalului Comercial Cluj: ”admite cererea de trecere în faliment în procedura generală a debitoarei SC Amareto Impex SRL, în insolvenţă, membră a grupului de societăţi Amareto, formulată de creditoarea SC O.M.SRL, în contradictoriu şi cu DDG INSOLVENCY IPURL, şi cu ceilalţi creditori ai debitoarei SC A.I.SRL, şi, în consecinţă: Dispune intrarea în faliment a debitoarei SC A.I.SRL SRL şi desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu DDG INSOLVENCY IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din Legea nr. 85/2014. Dispune dizolvarea societăţii debitoare SC A.I.SRL. Dispune întocmirea de către lichidatorul judiciar provizoriu DDG INSOLVENCY IPURL în termen de maxim 5 zile de la intrarea în faliment a debitoarei SC A.I.SRL a unei liste cuprinzând numele / denumirile şi adresele / sediile creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii. (…)”.

Un an si jumatate mai tarziu, pe 2 iulie 2020, lichidatorul judiciar DDG INSOLVENCY I.P.U.R.L a organizat licitația publică cu strigare cu preț în urcare, pentru vanzarea urmatoarelor bunuri imobile, constand in:

Ferme + Terenuri” – PRET – 6,763,017.00 Euro

-Lotul 1 – Fermele 17 și 18, compuse din teren în suprafață totală de 29.811 mp, precum și clădirile aferente, înscrise în CF, detalii pe site-ul lichidatorului judiciar
Bunurile aparținând lotului nr. 1, compus din teren în suprafață totală de 29.811 mp și clădirile aferente, se valorifică în bloc, pornind de la prețul de 200 €/mp de teren, respectiv 200 € x 29.811 mp = 5.962.200 Euro +TVA.

Lichidatorul judiciar face precizarea că suprafața de teren totală scriptică în prezent este de 31.121 mp, însă au fost demarcate procedurile de cadastrare a terenului, urmând ca suprafața să fie diminuată cu 1.310 mp. 1.310 mp.
Subliniem faptul că în lotul 1 este amplasat postul de transformare care alimentează clădirea abatorului parte a lotului 2. Din această perspectivă, vânzarea lotului 1 va fi grevată de sarcina menținerii alimentării cu energie electrică a lotului 2.
Lotul 2 – compus din Clădire abator având nr. cadastral 50687-C1, magazin prezentare având nr. cadastral 50687-C2 și terenul aferent în suprafață de 3.335 mp, toate înscrise în CF nr. 50687 al comunei Florești, precum și echipamente tehnologice destinate centralei termice.

Bunurile aparținând lotului nr. 2 se valorifică în bloc, pornind de la prețul de 800.817 Euro fără TVA.

Citește tot textul AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu