Închide

Femeile de afaceri şi Biblioteca Judeţeană au dus cărţi de poveşti pentru copiii din spitale

Social by Actual de Cluj - apr. 05, 2018 0 565

 

Copiii internați în spitalele de Pediatrie 1, 2, 3 din Cluj-Napoca au ascultat povești citite de doamne din cadrul Asociației Femeilor de Afaceri Cluj (A.F.A. Cluj) în cadrul “Orei de lectură pentru copii”, organizate împreună cu Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj. A fost prima sesiune de lectură dintr-un proiec tnou care se va derula lunar, anunţă asociaţia.

Peste 20 de membre ale AFA s-au înscris în acțiunea de voluntariat și și-au dedicat câte o oră pentru a le citi povești micuților internați în spital. În plus, i-au încurajat pe părinți să îi îndrume pe cei mici către biblioteca cea mai apropiată de casă sau de școală. “Bibliotecari ṣi voluntari ai bibliotecii, alӑturi de voluntarele Asociaṭiei Femeilor de Afaceri Cluj, s-au bucurat alături de copii și au pătruns în lumea poveștilor în cadrul orei de lectură desfășurate la clinicile de pediatrie”, a declarat Elena Moșoiu, Director Adjunct, BibliotecaJudețeană “Octavian Goga” Cluj. “Am fost impresionate de implicarea bibliotecarelor, autoare de cărți și voci de radio, care au făcut o selecție deosebită de cărți și au adus atmosfera de basm în spitale. Acest proiect se va derula lunar, de acum încolo. Cu ajutorul voluntarilor, poate vom avea parte de ore de lectură în fiecare săptămână”, spune Doina Olteanu, coordonator de proiect în cadrul AFA.

A.F.A. derulează şi proiectul Mini-biblioteci pentru sănătate, prin care a amenajat bibioteci în cadrul a 11 spitale din Cluj-Napoca, Dej, Turda și CâmpiaTurzii. Volumele sunt donate de A.F.A., care derulează și o campanie de colectare de cărți și reviste pentru acest scop.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu