Închide

Femeia de 20 de ani arsă într-un incendiu noaptea trecută la Cluj și transferată de urgență la Iași a fost deja operată o dată iar mâine ar urma să fie reevaluată. Prognosticul medicilor e rezervat, dar aceștia sunt optimiști

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 03, 2023 0 737

Femeia de 20 de ani arsă într-un incendiu noaptea trecută la Cluj și transferată de urgență la Iași a fost deja operată o dată iar mâine ar urma să fie reevaluată. Prognosticul medicilor e rezervat, dar aceștia sunt optimiști.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență Iași, Diana Cimpoeșu, a spus pentru actualdecluj.ro că tânăra a fost transferată la spital sedată, ventilată și intubată și a fost deja supusă unei intervenții chirurgicale. ”Arsura a fost apreciată în sala de operație ca fiind pe 60% din suprafața corporală, arsuri de gradul 2b și 3”, a spus ea. ”S-a intrat astăzi petru prima dată în sala de operație, s-au făcut niște incizii pentru membrele superioare, astfel încât să se prevină apariția complicațiilor. La brațe are arsuri circumferențiale, s-au făcut incizii de decompresie pentru a evita compicațiile. Nu a fost suficient de stabilă pacienta ca să se poată  interveni rapid după arsura prin flacără să se facă grefă de piele, mâine s-a decis că va intra din nou în sala de operație pentru a se face primele grefe cutanate. Mâine va fi reevaluată de comisia dcare se ocupă de marii arși din spital”.

Prognosticul este rezervat dar optimist, a adăugat ea, ”pacienta e tânără și fără probleme de sănătate”.

Citește și:

Intervenție dramatică a pompierilor în Dej în această noapte, au scos din flăcări două persoane, un bărbat ajuns în stare de inconștiență și o tânără de 20 de ani cu arsuri grave pe aproape tot corpul

Femeia de 20 de ani cu arsuri grave pe tot corpul după un incendiu de amploare aseară a fost transferată de urgență la Iași. ”Sperăm să supraviețuiască”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu