Închide

Federația patronatelor din turism: prima dată după Revoluție, românii preferă destinațiile din țară pentru vacanțe, Clujul e printre cele mai căutate

Economie by Actual de Cluj - dec. 03, 2017 0 766

2017 e primul an de după Revoluție în care pachetele turistice de city break pe destinații interne sunt mia bine vândute decât cele din străinătate – iar printre cele mai căutate destinații e și Cluj-Napoca.

Pentru prima oară după 1989, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din străinătate, ceea conturează o nouă tendință în turismul românesc, arată Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Doar în minivacanța de 1 Decembrie au fost vândute 88.000 de pachete turistice în țară iar FPTR estimează că în acestea au fost cheltuite aproximativ 9,4 milioane de euro doar pe cazare și masă.

Conform FPTR, pentru prima oară în ultimii 27 de ani, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele în orașele turistice europene. Spre deosebire de anii în care turiștii români optau pentru city break-uri în orașele din Europa, în minivacanța de 1 Decembrie din acest an aproximativ 39.000 de români au preferat să aleagă și orașele din România, cele mai căutate city break-uri interne fiind la Alba Iulia, Sibiu, Brașov și Cluj Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare