Închide

FED Cup / România-Germania 1-4. Duminică neagră pentru românce

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 16, 2016 0 280

România a pierdut categoric confruntarea cu Germania, scor cu 1-4 la general după ziua de duminică. Simona Halep a deschis ziua cu un meci împotriva lui Angelique Kerber, dar n-a avut nicio șansă în fața nemțoaicei, cedând cu 2-6/2-6.  Monica Niculescu a fost învinsă și ea de Andreea Petkovici (6-0, 6-7, 3-6), românca irosind două mingi de meci în setul al doilea. Meciul de dublu, care a contat doar la scorul general, a fost pierdut de cuplul Irina Begu/Alexandra Dulgheru cu  7-6, 6-7, 7-10 în fața perechii Annika Beck/Julia Georges.

În meciul de dublu, important doar pentru palmares, perechea Irina Begu/Alexandra Dulgheru a fost învinsă de Annika Beck și Julia Goerges, în trei seturi, 7-6, 6-7, 7-10.

Știre inițială

România și Germania sunt la egalitate în Fed Cup după prima zi, 1-1, urmând ca duminică să se decidă soarta învingătoarei.

Irina Begu a evoluat împotriva lui Angelique Kerber, jucătoarea numărul 1 a Germaniei și, copleșită de emoții, a cedat meciul în două seturi, 2-6/3-6. „Am avut emoții cum n-am avut în viața mea. Mi-am dorit enorm de mult să câștig, dar când îți dorești prea mult, uneori apar și greșelile din joc. Am încercat să revin, dar când mi-am intrat în mână, a fost prea târziu”, a recunoscut Begu la finalul întâlnirii.

Romania-Germania

La 0-1, toate speranțele României stăteau în Simona Halep pentru că un 0-2 după prima zi de concurs ar fi fost extrem de dificil de remontat duminică. Iar constănțeanca n-a dezamăgit în fața lui Petkovic. I-a luat primul set cu 6-4 și putea încheia meciul în setul al doilea, când a și servit pentru meci. Nemțoaica a revenit spectaculos, s-a mers în tie-break, iar adversara Simonei s-a impus. În decisiv, Halep a făcut legea, câștigând cu 6-4.

Duminică se vor juca partidele Simona Haleb – Angelique Kerber (ora 13:00), Irina Begu – Andrea Petkovic plus meciul de dublu dintre cuplurile Dulgheru – Niculescu/ Beck-Georges.


Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare