Închide

Februarie negru în Gruia. Din candidată la play-off, CFR ajunge să se lupte pentru evitarea retrogradării. „E o soluție injustă”

Sport by Catalin Suciu - feb. 03, 2016 0 839

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins solicitarea CFR-ului, menținând o depunctare de 6 puncte dictată de comisiile federative din România. Dar asta nu e singura lovitură primită de „feroviari” . Comisia de Disciplină a FRF poate depuncta cu cel puțin încă 3 puncte formația clujeană pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

Răspunsul venit de la TAS le-a stricat toate planurile celor de la CFR Cluj. Formația din Gruia spera să-și recupereze cele șase puncte printr-o decizie favorabilă în Elveția, dar forul de judecată a stabilit contrariul. Mai mult decât atât, CFR-ul nu doar că rămâne fără cele 6 puncte, dar acum riscă și alte penalizări din partea comisiilor FRF. Comisia de Disciplină a anunţat la finalul anului trecut că CFR a înregistrat datorii către jucători în perioada în care a fost monitorizată, iar această abatere contravine fair-play-ului financiar și aduce o depunctare de cel puțin 3 puncte. Comisia a suspendat în decembrie decizia până la aflarea verdictului de la TAS, iar cum acesta  e negativ, sancțiunea poate intra în vigoare în scurt timp.

“Admite cererea de suspendare, prin acordul ambelor părţi. Suspendă cauza până la data soluţionării de către Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne a dosarului CAS 2015/A/4097″, a fost răspunsul FRF din decembrie.

„În cursul acestei seri a fost comunicată părților decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ca urmare a apelului formulat în data de 12 iunie 2015 de către clubul nostru. Decizia Comisiei de Apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută, astfel că apelul declarat de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj a fost respins. Fără a comenta soluția pronunțată, considerăm că este o decizie injustă, întrucât prin aceasta este înfrânt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obținute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund”,  a fost reacția președintelul Iuliu Mureșan pe site-ul oficial al clubului.

Practic, aceste decizii de la TAS, respectiv FRF, transformă echipa clujeană dintr-o candidată la play-off, într-o formație care va lupta pentru evitarea retrogradării. Din sezonul regulat se mai joacă trei etape, după care punctele se vor înjumătăți.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.