Închide

Față nouă pentru piața de vechituri: parcare de 300 de locuri și mese în formă de L

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 22, 2015 0 994

Peste 6000 de vizitatori cât a avut piața de vechituri administrată de Regia Consiliului Local săptămâna trecută înseamnă încasări de peste 6000 lei. Apoi se contabilizează taxele de la comercianții care trebuie să plătească 3 lei pe zi pentru acces dacă vor să-și vândă marfa în piața de pe strada Bobâlna nr. 65. Plus nemulțumirile: ale celor care se plâng că atunci când e târg circulația în zonă e blocată, toată strada e plină de comercinți și cele ale comercianților care acuză că li se iau bani nejustificat și că nu li se oferă condiții. Așa că prioritate pentu administrația locală în 2015 este modernizarea târgului care și-a deschis porțile în 2010 pe amplasamentul din cartierul Bulgaria.

oser 2

Cele 1,8 hectare disponibile pentru comerț cu vechituri se vor transforma într-o hală în aer liber, explică Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), cea care administrează piața. „Vor fi amenajare mese de beton în formă de L și o parcare de 300 de locuri. Sperăm ca proiectul și indicatorii tehnico-economici să intre la următoarea ședință a Consiliului Local”, au adăugat reprezentanții instituției.

Modernizarea pieței de vechituri, cunoscută ca Oserul Clujului este pe lista de proiecte prioritare de investiții a primăriei clujene cu o alocare de peste 2,2 milioane de lei în propunerea de buget pe 2015. În urma achizițiilor care se vor face după aprobarea bugetului și a indicatorilor financiari ai proiectului de modernizare, respectiva sumă poate să scadă.

Piața de vechituri a orașului a fost mutată în vara lui 2010 pe amplasamentul de 2 hectare de pe strada Bobâlna nr. 65, lângă centrul de ecarisaj administrat tot de RADP și tot de atunci are un regulament de funcționare aprobat de Consiliul Local.

Potrivit regiei, în piață vând constrant circa 500 de comercianți (care plătesc taxa de trei lei zilnic) și există și alte 80-100 de abonamente eliberate pentru comercianți.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.