Închide

Fata înecată cu un jeleu s-a stins pe patul de spital

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 03, 2023 0 807

După o săptămână de suferință, o fată de 14 ani a încetat din viață, la spital, la Cluj.

În urmă cu o săptămână, în timp ce era la școală, la Geaca, fata a înghițit un jeleu, care s-a lipit de trahee, iar eleva a rămas fără aer.

Abia după o oră, după sosirea echipajului medical de la Gherla, s-a reușit extragerea corpului străin.

Victima s-a aflat la terapei intensivă în comă profundă și a necesitat susținerea funcțiilor vitale. În cursul zilei de marți, aceasta a decedat.

Întrucât decesul nu s-a produs din cauze naturale, ci din cauza unui traumatism, cazul va fi preluat de poliție, care urmează să stabilească cine se face vinovat de pierderea vieții tinerei, arată gherlainfo.ro.

Medicul dr. Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla după ce fata a fost transportată de urgență la spital: „era blocat la intrarea în trahee, practic s-a lipit de aceasta. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase. Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fețiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare. Găsiți informații pe internet. Vă stăm și noi la dispoziție. A devenit un obicei să ținem cursuri de prim ajutor în școli dar putem extinde astfel de activități și în alte instituții”.

Citește și:

O tânără de 14 ani s-a înecat cu jeleu la școală, într-o comună din Cluj, a ajuns inconștientă, medicii au resuscitat-o

Eleva înecată cu un jeleu la Geaca este în stare gravă, la spital la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu