Închide

Contracte de finanțare de 17 milioane, semnate de Primăria Florești/ Banii merg către doua investiții din comună pentru extinderea rețelelor de apă sau canalizare

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 03, 2023 0 237

O finanțare nerambursabilă de 17 milioane de lei urmează să primească Primăria Florești în cadrul programului Anghel Saligny pentru două proiecte de infrastructură. Contractele de finanțare au fost semnate în 2 mai la Ministerul Dezvoltării, a anunțat primarul din Florești, Bogdan Pivariu.

Potrivit oficialului, banii urmează să fie cheltuiți pentru “Execuţie, extindere şi modernizare sistem de canalizare menajeră în localitatea Tăuţi, comuna Floreşti – judeţul Cluj”, proiect în care Finanțarea asigurată de  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de de 14.942.646 lei, la care se adaugă 1.230.623 lei finanțare din bugetul local.

”În cadrul acestui proiect va fi realizat sistemul de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale, în satul Tăuți”, a arătat primarul.

Cel de al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare vizează “Extindere reţele de utilităţi publice, apă, canalizare şi iluminat public stradal pentru proiectul “Modernizare străzi şi amenajări urbanistice prin extindere pltaformă drumuri în comuna Floreşti, jud. Cluj – faza I”. Acest proiect va beneficia de o finanțare de la bugetul de stat în valoare de 2.739.797 la care se adaugă suma de 2.238 .972 din bugetul local.

”Finanţarea în cadrul acestui proiect este acordată pentru alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale pentru străzile Dumitru Mocanu1, Dumitru Mocanu2 și Petuniei, străzi ce sunt la acest moment supuse lucrărilor de modernizare. În Florești continuăm investițiile în infrastructură iar fondurile nerambursabile sunt soluția asigurării realizării acestor investiții.”, a explicat primarul din Florești.

Sursa foto: adevarul.ro

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu