Închide

Fără precedent: un membru CNA cere românilor să nu mai plătească taxa TV

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 21, 2015 0 332

Situație fără precedent: un membru al Consiliului Național al Audiovizualului le cere românilor să nu mai plătească „taxa tv”, obligatorie și inserată în factura de energie electrică. Motivul – banii colectați nu sunt cheltuiți cum ar trebui.

Vorbim despre clujeanul Valentin Jucan, membru în CNA, care susține azi, după ce conturile televiziunii publice au fost blocate de ANAF, că starea de fapt a apărut după ce bugetul TVR a fost cheltuit iresponsabil. „În actualele condiții, în care taxa TV este folosită pentru noi posturi de directori, pentru achiziționarea de autoturisme inutile, pentru orice altceva dar nu pentru finanțarea programelor de calitate, așa cum este firesc să procedeze postul public de televiziune, solicit românilor să nu mai plătească taxa TV”, spune el. „Este cazul ca Parlamentul să iasă din amorțire, să reacționeze, să propună public un pachet de măsuri, transparent, care să asigure postului public de televiziune independența față de presiunile politice exercitate inclusiv prin pârghii financiare”.

Cererea sa vine după ce TVR a decis înființarea a 84 de posturi noi de conducere, „în contextul în care contractul colectiv de muncă nu a putut fi semnat din cauza lipsei de fonduri; sunt aproape de faliment, departe de români, dar ei vor posturi de conducere!”, după cum spune Jucan.

ANAF a blocat ieri conturile Societății Române de Televiziune, din cauza datoriilor TVR la bugetul de stat. SRTV a avut anul trecut pierderi de 81,5 milioane de lei. Datoriile totale la sfârșitul anului 2014 erau de 700 milioane de lei. TVR analizează situația astăzi, în Consiliul de Administrație.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu