Închide

Fără manuale școlare. Doar noua cărticică de educație fizică va fi pe masa elevilor de clasa a V-a

ActualitateAdministrațieSinteză știri locale by Actual de Cluj - aug. 28, 2017 0 488

Proaspăt introdusul manual de Educație fizică și sport va fi pe masa elevilor de clasa a V-a la începutul anului școlar. Celelalte manuale pentru materiile din programa pentru clasa a V-a nu vor ajunge la timp.

Ministerul Educaţiei a schimbat programa pentru această clasa, iar licitaţia pentru tipărirea de noi manuale a fost contestată. Până nu se rezolvă problema, nu vor exista manuale pentru clasa a V-a. Şeful Inspectoratului Şcolar Cluj, Valentin Cuibus, a anunțat că pentru toate celelalte clase nu vor fi probleme cu manualele şcolare – 99,5% din manuale fiind deja repartizate şcolilor.

„Elevii vor învăţa după programa şi după manualele vechi, nu vă gândiţi că sunt schimbări esenţiale. Noi am făcut formarea profesorilor, în primul rând a profesorilor de la materiile unde sunt modificări, şi se va mai face o instruire în perioada imediat următoare, după 1 septembrie, după ce lumea vine din concediu, în aşa fel încât manualul să fie adaptat şi să nu fie niciun fel de probleme în pregătirea copiilor până se va finaliza chestiunea manualului propriu-zis”, a declarat Valentin Cuibus pentru Radio Cluj.

Manualele de Educaţie fizică şi sport se tipăresc la Imprimeria Ardealul din Cluj. Directorul tipografiei, Mircia Giurgiu, a spus că acestea vor ajunge la timp în şcoli. „Vineri, în 18 august, am câştigat licitaţia pentru manualul de clasa a V-a de Educaţie fizică şi sport. Luni, în 21, am început lucrarea, împreună cu colegii de la Oradea, şi marţi, în 29 august seara, vor fi gata 70.000 de exemplare. Livrarea se face începând cu seara de luni, 20 august, şi marţi trimitem tranşa a doua”, a declarat Giurgiu pentru aceeași sursă.

 

Cum arată o lecție despre mers din noul manual de Educație Fizică – DETALII pe radiocluj.ro –  Început de an şcolar promiţător: fără cărţi la materiile de bază dar cu manual de Educaţie fizică şi sport

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu