Închide

Fără gol marcat în pregătire, Erik Lincar nu e îngrijorat înainte de începerea campionatului: Am mare încredere în jucătorii mei

Sport by Actual de Cluj - iul. 09, 2022 0 144

Universitatea Cluj a suținut un cantonament în Austria în această vară, unde nu a reușit să înscrie nici un gol în meciurile de verificare susținute. Cu toate acestea, antrenorul clujenilor spune că echipa e pregătită de prima etapă, cu FCSB, în deplasare.

Erik Lincar a vorbit într-o conferință de presă despre toate schimbările de la Universitatea și despre debutul Ligii 1.

„Au fost multe schimbări, au plecat din cei cu care am reușit să promovăm și au venit momentan opt jucători noi pe care trebuie să-i integrăm foarte repede în echipă.

Am avut și o perioadă de cantonament în Austria, unde am jucat cu echipe bune de primă ligă. Au fost meciuri pe care eu le-am apreciat, în care ne-am creat multe situații de a marca. E adevărat că, din păcate, nu am reușit să dăm gol, dar ceea ce am arătat pe mine mă face să fiu optimist. În același timp, cred mult în jucătorii nou-veniți și așteptăm cu nerăbdare prima etapă, care o jucăm cu FCSB, vicecampioana României, echipă cu calitate, jucători de la mijloc în sus care oricând pot face diferența, dar asta nu înseamnă că noi nu vom fi determinați să obținem un rezultat pozitiv. Mergem foarte concentrați și încercăm să jucăm în stilul prin care am reușit să promovăm cu echipă de Liga 1 și am ajuns aici și de ce să nu putem juca cu oricare echipă din Liga 1 la același nivel. Niciodată nu am avut o problemă pe situația tragerii la sorți. E adevărat că jucăm în primele trei etape cu echipele de play-off de anul trecut, dar sunt încrezător în jucătorii mei, în potențialul lor, în dorința lor de afirmare și putem scoate rezultate pozitive.”

Antrenorul a adăugat că mai așteaptă și alte transferuri și este de acord cu noua lege a sportului promovată de ministrul Novak.

„Ne dorim să mai transferăm încă doi, trei jucători, doar că din câte ați văzut și voi, jucătorii străini cam greu vor să mai vină prin România. Am fost și noi refuzați, iar din păcate, pe piața internă soluțiile sunt cam limitate și cred eu că doar să aducem jucători de afară ne rămâne ca și ultimă variantă. Tot timpul mi-am dorit foarte mult să promovez jucătorii români, dar neavând soluții, fiind poate în anumite momente foarte scumpi, mai scumpi decât cei de afară, toată lumea a preferat să aducă acești jucători din străinătate. Prin această lege lucrurile se schimbă, iar toată lumea se va orienta pe viitor la jucătorii români. Și cât am jucat în Rusia, exista o lege prin care în teren aveai voie să joci cu maxim patru jucători străini și mi se pare un lucru normal prin care se încearcă protejarea jucătorilor din țara respectivă și a li se da mai multe șanse. Sunt de acord cu această lege, dar nu e normal să nu pregătești o asemenea situație cu patru, cinci, șase luni înainte. Majoritatea echipelor au făcut transferuri, au adus jucători din afară și acum se trezesc că nu mai au voie să îi folosească. Noi nu suntem în această situație și eu sunt de acord cu ea, doar că trebuie pusă pe tabet cu mult timp înainte.”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare